El Barça femení s'ha proclamat campió de la Copa de la Reina després de superar a l'Sporting de Huelva (6-1). D'aquesta manera, les blaugrana revaliden el títol de la competició aconseguit en la temporada passada i eviten el somni de les andaluses d'alçar de nou la Copa tal com van fer-ho davant del València el 2015.

L'Sporting de Huelva no s'ha deixat tòrcer fàcilment

Les futbolistes de l'Sporting de Huelva han tractat d'estretir al màxim el terreny de joc del Municipal Santo Domingo, i de fet, han aconseguit fer-ho durant tota la primera meitat. Encara amb l'empat inicial, l'equip de Jonatan Giráldez es trobava en problemes per progressar a partir de l'últim terç de camp gràcies al gran replegament de les andaluses.

El plantejament d'Antonio Toledo estava donant els seus fruits en aconseguir ennuvolar la característica lucidesa ofensiva de les culers. Tant és així, que al minut 19, les de Huelva han fregat el gol que les hagués avançat al marcador. Anita Marcos ha estavellat la seva rematada de cap amb el pal, i Hannah Keane, no ha estat capaç de materialitzar el posterior rebot amb la porteria buida.

Claudia Pina, pressionant Judith durant la final de la Copa de la Reina / EFE

La insistència del Barça ha acabat pesant

I qui perdona ho acaba pagant, i més davant la supremacia que venien demostrant les jugadores del Barça en una Copa de la Reina que ja han fet seva en vuit ocasions de les darreres 11 edicions jugades. Primerament, ha estat al minut 24, quan una malaurada falta d'entesa entre Emily Dolan Kristina Fisher acabava per posar l'1-0 al marcador a favor del Barça mitjançant el gol en pròpia de la portera estatunidenca. Vuit minuts després, al 32, Mapi León teledirigia la seva rematada de cap al fons de la xarxa després d'una gran centrada de córner de Lieke Martens, i així, arribava el 2- 0 i la calma per les culers.

Tot i que l'Sporting de Huelva ha afegit picant al partit retallant distàncies per mitjà de Sandra Castelló al minut 62, la insistència del Barça ha acabat pesant. Al 73' de partit, tornava a ser una jugada de pissarra la que produiria el 3-1 amb Ana-Maria Crnogorcevic com a responsable del tercer. Ja amb l'enfrontament fent baixada cap a la porteria de Dolan, seria Clàudia Pina qui posés el quart al 80', Lieke Martens el cinquè al 86', i Alèxia Putellas remataria la feina al minut 92' fent el 6-1 definitiu.

Jugadores del Barça, celebrant un gol / EFE

I d'aquesta manera, el Barça femení tanca una temporada quasi perfecta, amb l'únic "però" de la derrota en la final de Champions League davant l'Olympique de Lió.

Imatge principal: Celebració d'un dels sis gols de la final de la Copa de la Reina / EFE