El Barça ha aconseguit aquest diumenge la primera victòria a la Lliga en superar al Cadis en un partit molt complicat que els blaugrana no han aconseguit desnivellar fins al minut 83, quan Pedri ha aconseguit superar al fins aleshores imbatible Ledesma. Ja en el descompte, Ferran Torres ha sentenciat, un gol que li ha servit per reivindicar-se. Els blaugrana, que arribaven al partit després del frustrant empat de Getafe, han patit per marcar, però finalment ha pogut tancar el primer partit en el Lluís Companys sumant els 3 punts, un encontre que, com es temia, ha tingut una entrada més baixa de l'habitual en els partits del Barça, amb només 39.603 persones a les grades.

Un dels grans al·licients del partit era veure com gestionava Xavi Hernández les baixes d'Araujo, per lesió, i de Raphinha, sancionat amb 2 encontres per la seva expulsió en el partit contra el Getafe. I l'entrenador, que no ha pogut ser a la banqueta per sanció, ha enviat un missatge clar i directe a Ansu Fati i a Ferran Torres. I és que l'elegit per jugar a l'extrem, amb Dembélé ja a París i Raphinha a la grada, ha estat Lamine Yamal, la gran nova sensació del Barça. Xavi, a més, ha optat per situar Frenkie de Jong com a central, per enfortir el treball de creació, amb Pedri, Gündogan, Oriol Romeu i Gavi en el centre del camp. La banda esquerra, per la seva part, ha estat per a Alejandro Balde.

Lamini Yamal Barça Cadiz EFE
Lamini Yamal, encarant Javier Hernández en el Barça-Cadis / Foto: EFE

Els porters brillen en la primera part

Des d'un primer moment s'ha vist que el partit se li podria fer llarg al Barça. El Cadis, com era previsible, ha decidit defensar amb el bloc molt baix i les línies molt juntes, empenyent el Barça a atacar per les bandes. És per això que el pes ofensiu blaugrana ha estat per a Lamine Yamal per la dreta i Alejandro Balde per l'esquerra. En el minut 15, un bon centre de Yamal al segon pal l'ha rematat fluix Pedri. I en el minut 24, el torn ha estat per a Lewandowski, que tampoc no ha pogut rematar amb encert. L'ocasió més clara del Barça en tota la primera part ha estat per a Yamal, que s'ha quedat sol davant de Ledesma després d'emportar-se una pilota dividida. El seu xut creuat, tanmateix, l'ha enviat a córner el porter del Cadis (29). I Ledesma ha tornat a ser el gran protagonista poc després, en desviar amb una gran intervenció una rematada de Koundé (34').

Malgrat el domini absolut del Barça, l'ocasió més clara de tota la primera part ha estat per al Cadis. Roger Martí s'ha quedat sol davant de Ter Stegen després d'un greu error d'Alejandro Balde. El davanter ha pogut encarar el porter alemany, que ha desviat la pilota en aguantar molt bé Roger Martí, que sense espais ha disparat al cos de Ter Stegen.

Pedri gol Cadis / Foto: EFE Alejandro García
Pedri, celebrant el seu gol contra el Cadis / Foto: EFE - Alejandro García

Pedri evita la punxada i Ferran Torres es reivindica

El Barça ha sortit amb una marxa més després del descans i tot just començar ha pogut marcar Lewandowski, després d'un rebuig de Lamine Yamal. El Cadis, però, ha continuat espantant el contraatac i en el minut 51 ha estat a punt de marcar el 0-1, però Alcaraz, amb tot de cara, ha disparat fora. Malgrat l'ensurt, el Barça ha continuat atacant cada vegada amb més insistència. En el minut 53, de fet, Gavi ha rematat al travesser.

Amb el pas dels minuts, però, el Barça s'ha anat apagant, amb un ritme massa baix per generar perill i abusant dels centres laterals. El Cadis, més còmode, ha pogut marcar en el minut 64, en una gran acció personal de Chris Ramos, que ha disparat fora per molt poc. Sense idees, Óscar Hernández ha decidit moure la banqueta i ha donat entrada a Abde i Ansu Fati, per Balde i Gavi, un doble canvi molt atrevit que buscava més presència ofensiva. En el minut 80, el marroquí ha vorejat el gol, però de nou ha aparegut un Ledesma descomunal. Finalment, el Barça ha trobat el premi a la seva insistència i en el minut 82, després d'una gran passada a l'espai de Gündogan, Pedri ha obert el marcador, el primer gol del Barça a la Lliga. En el tram final, el Cadis ha fet un pas endavant, però no ha posat en cap compromís Ter Stegen, uns espais que sí que ha aprofitat Ferran Torres per marcar el 2-0, ja en el descompte.