El Barça no ha pogut resistir a la rauxa final del Reial Madrid (91-86) i ha caigut a la pròrroga en el segon Clàssic europeu de la temporada. Els culers han dominat el marcador en 37 dels 40 minuts reglamentaris, però un exercici de ràbia madridista a l'últim quart ha acabat per forçar la pròrroga, on els de blanc han estat més encertats que els blaugrana, que han acabat frustrats veient com el domini majoritari no s'ha acabat traduint en el triomf.

Satoransky lidera l'embranzida inicial del Barça

Blaugrana y merengues afrontaven aquesta 21ª jornada de l'Eurolliga amb 13 victòries, compartint el grup capdavanter amb Olympiacos i Fenerbahce, però tot i la importància classificatòria del partit, un Clàssic sempre és més important que això. En els tres que s'havien disputat aquesta temporada, el Reial Madrid va guanyar el primer, que els va donar la Supercopa a la pròrroga, i el Barça s'havia endut els dos restants; el de la mateixa Eurolliga al Palau i el de Lliga al WIzink fa unes tres setmanes.

Tomas Satoransky Sergio Chacho Rodriguez Barça Real Madrid Euroliga / Foto: EFE
Tomas Satoransky ha començat molt inspirat el partit / Foto: EFE

Els de Saras Jasikevicius s'han aprofitat de la inspiració de Tomas Satoransky per començar manant. El txec, tant en l'anotació com en la direcció del joc, ha inaugurat el duel de forma brillant, involucrant també jugadors com Vesely o Mirotic en atac, i el Barça ràpidament s'ha posat 9-20. Com era d'esperar, la reacció madridista ha arribat tot i el desencert en el triple (1/5) en el primer quart, que ha acabat amb 16-20 pel Barça tot i tres triples seguits sense anotar de Sanli.

El Barça ho tenia tot de cara

En el segon, el Madrid s'intentava enganxar amb els punts de Tavares, Musa i Deck, els únics que havien anotat fins a l'aparició de Rudy Fernández, que amb un gran triple, ha aconseguit endollar emocionalment el Wizink Center al partit, després que el públic comencés mig adormit. Però el Barça ha replicat amb una altra gran acció, ara del jove Nnaji amb una esmaixada colossal, aprofitant els minuts per la baixa de Mike Tobey, i amb un triple de Laprovittola que ha tancat la primera meitat amb un avantatge prudent de set punts (32-39).

Jan Vesely Mario Hezonja Barça Real Madrid Euroliga / Foto: EFE
Jan Vesely s'enlaira davant Mario Hezonja i anota / Foto: EFE

El tercer període ha estat un voler i no poder dels blancs. La part del voler, en un mini parcial liderat per Yabusele i el Chacho Rodríguez que ha posat el partit en dos punts (42-44), per respondre a la primera temptativa de marxar del Barça, que s'havia posat a 10 punts. Però, el "no poder" del Madrid era perquè els blaugrana sempre trobaven algun recurs per contenir les estrebades merengues. Un encert inesperat de Kalinic des del perímetre i l'aportació de Satornaksy i Mirotic han mantingut una distància prudencial al seu favor (50-59).

El Madrid s'endú el Clàssic a la pròrroga

El quart decisiu l'ha iniciat el Madrid amb un 7-2 i un intercanvi de cops i de defenses que feien presagiar un partit igualadíssim fins als instants decisius. I així ha estat. Per primer cop en tot el partit, els de Chus Mateo s'han posat per davant amb un triple de Llull per posar el 69-67  a poc més de tres minuts pel final. El Wizink Center ha embogit i el Barça ha reaccionat bé, però diverses males execucions per ambdues bandes en l'últim minut ha enviat el partit a la pròrroga.

Nico Laprovittola Edy Tavares Barça Real Madrid Euroliga / Foto: EFE
Nico Laprovittola intenta anotar davant Tavares / Foto: EFE

Al temps extra, el Reial Madrid s'ha posat +5 a un parell de minuts per acabar, en el moment més delicat pel Barça en tot el partit. El temps mort de Jasikevicius no ha tingut l'efecte esperat, doncs Musa ha clavat un triple (84-76) que semblava enfonsar del tot al Barça. Una relaxació incomprensible del Madrid ha fet que el Barça es posés a tres ja entrats en l'últim minut, però Llull no ha fallat des dels tirs lliures per segellar la victòria merengue (91-86).