El Barça encara uns dies intensos en l'actualitat institucional, amb vista a l'assemblea de socis compromissaris prevista per al diumenge 9 d'octubre. En ella, els assistents hauran d'aprovar, o no, els comptes presentats per la junta que presideix Joan Laporta, entre altres tràmits i votacions. Per a això, i com és habitual, el club ha fet pública la memòria econòmica de l'entitat perquè els socis la puguin consultar, encara que s'explicarà també durant la celebració de l'esmentada assemblea. El més destacat de les més de cent pàgines d'informació és l'apartat dels deutes que els blaugrana encara mantenen amb fins a cinc clubs per quantitats no pagades encara pel fitxatge de sis jugadors. Un deute que en total ascendeix fins als 151,5 milions d'euros.

Ferran Torres és el deute més important del Barça en matèria de fitxatges

La quantitat més gran és la que fa referència a Ferran Torres. El futbolista valencià va arribar al Camp Nou l'hivern passat des del Manchester City mitjançant un traspàs de 55 milions d'euros més uns altres 10 en variables, però segons el que ha publicat el club es deuen un total de 52 milions d'aquests 55. El segon club al qual se li deuen més diners és l'Ajax d'Amsterdam, que encara ha d'ingressar un total de 42 milions d'euros per Frenkie de Jong i Sergiño Dest.

Ferran Torres concentrat baixa pilota partit benefico Barca Manchester City / Foto: Europa Press
El Barça encara ha de pagar 52 milions al Manchester City per Ferran Torres / Foto: Europa Press

D'altra banda, a Itàlia també hi ha un club, la Juventus, que espera rebre la gens menyspreable quantitat de 36 milions per Miralem Pjanic. El bosnià, que s'ha desvinculat aquest mateix estiu del Barça, va arribar el 2020 a Can Barça com a part de l'intercanvi amb Arthur per tancar l'exercici econòmic de la junta de Josep Maria Bartomeu, però mai es va fer el pagament, i continua sense fer-se.

En total, el Barça ha de pagar 151,5 milions d'euros per sis jugadors

Un altre jugador que ja no és al Barça però per qui encara es deuen diners és Philippe Coutinho. El Barça encara deu 14 milions d'euros al Liverpool, però el cas del brasiler encara té una aresta més, ja que el seu nou club, l'Aston Villa, també deu 10 milions, en aquest cas al Barça. Finalment, la quantitat menor d'aquests diners que encara s'han de pagar és per Arthur Melo. El Barça, el 2018, va acceptar pagar 31 milions d'euros per aconseguir els seus serveis, però quatre anys després, Gremio encara ha de cobrar 7,5 milions d'euros.

philippe coutinho celebra gol fc barcelona europa press
El Barça ha de pagar però també cobrar per Philippe Coutinho / Foto: Europa Press

Aquesta és la llista de jugadors i quantitats pels que el Barça encara ha de pagar. Una suma que ascendeix als 151,5 milions, que si es resten els 10 que l'Aston Villa deu per Coutinho i els prop de sis milions que el Wolverhampton encara no ha pagat per la cessió de Trincao deixa un deute net d'uns 135 milions d'euros.