No passa cap dia que el Barça no sigui notícia. Últimament està acostumant-se a rebre pals des de totes les bandes, i encara més sobre la gestió de les eleccions que s'han vist ajornades. Carles Tusquets, el president de la Comissió Gestora, és el centre de totes les mirades.

El Barça ha estat el responsable de l'ajornament

El Secretari General de l'Esport, Gerard Figueras, ha reconegut a RAC1 les peticions del Barça i que en aquestes eleccions qui ha estat el responsable de l'ajornament ha estat el club. "Si el club hagués plantejat el vot per correu abans? El decret llei hauria tirat endavant abans. Hem tardat 48 hores, el Govern està per ajudar", ha afirmat.

I reitera que s'haguessin pogut celebrar abans les eleccions: "Si ens ho haguessin plantejat i aquest hagués sigut l'escull, sí". I afegeix que "el plantejament de diferents seus electorals i el vot per correu garanteixen la participació dels socis del Barça de Catalunya, que és el que més ens preocupa a nosaltres. Ara haurà de ser el club que adapti el calendari, les seus i que ens ho plantegi".

Gerard Figueras EuropaPress

Gerard Figueras durant una roda de premsa del Govern / EuropaPress

Mig any per al vot electrònic

Amb la nova llei, adaptada amb la inclusió del vot per correu i electrònic en els processos electorals de clubs a Catalunya, es fa un pas més en l'ampliació de la democràcia. Figueras reconeix que "ara, cada entitat podrà escollir si fa eleccions presencials, si les fa mixtes o íntegrament telemàtiques. Amb la modificació de la llei, el Govern obre portes. Donem cobertura legal a totes aquelles entitats que no puguin modificar els estatuts".

I centrant-se en les eleccions culers, també explica que "el Barça ens demana incorporar el vot per correu, ja utilitzat en eleccions ordinàries. I el club ens ha dit que necessitaria 6 mesos per desenvolupar el vot electrònic".

Malgrat tot, Figueras ha conclòs dient que sabent la situació epidemiològica i el nombre de socis, "es va fer un exercici de responsabilitat".

Ajudes a l'esport català

Sobre la situació actual del món de l'esport a Catalunya, ha explicat que "hi ha un compromís que a mesura que les dades millorin, podrem obrir portes a l'activitat esportiva. Avui s'ha aprovat una nova línia de 15 milions d'euros per entitats, però el que volem és que puguin tornar".

 

Imatge principal: Votant en una urna durant una votació del Barça / FC Barcelona