El Camp Nou no tindrà públic a les graderies en els pròxims partits de Champions League. Aquest dimecres, el Barça va entregar un protocol a la Secretaria General de l'Esport per poder acollir una part dels seus aficionats en els següents duels de la màxima competició continental, i és que fa dues setmanes la UEFA va aprovar que es permetés un 30% d'aforament als estadis. La primera proposta consistia a deixar entrar 1.000 aficionats al duel contra el Ferencváros del pròxim 20 d'octubre, però la resposta del Govern ha estat ràpida i contundent: denegada, no correran cap risc.

En declaracions a RAC1, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha estat clara: "En una situació com l'actual, és difícil que ens plantegem que hi pugui haver públic. No podem plantejar-nos si serà així durant tota la temporada, però de cara al 20 d'octubre (partit contra el Ferencváros) és impossible", ha dit.

Secretari salut pública generalitat josep maria argimon - David Zorrakino / Europa Press

El Dr. Argimon / Europa Press

Més contundent ha estat el secretari de Salut de la Generalitat, el doctor Josep Maria Argimon. "No sóc partidari que hi hagi públic. Em costaria explicar determinades mesures —fent referència al tancament de bars i restaurants— i haver d'obrir el Camp Nou, encara que les 1.000 persones hi podrien mantenir la distància de seguretat perfectament", ha dit. El problema, segons ha explicat, rau en "l'entrada i sortida de l'estadi" i també ha reconegut que "no seria la imatge desitjada".

Vergés i Argimon, d'altra banda, també han parlat sobre el fet que es pugui celebrar —o no— la moció contra Josep Maria Bartomeu. Tot i que no es mullen perquè encara no tenen la petició formal del Barça, el secretari de Salut ha enviat un avís: "La resposta serà no si comporta aglomeracions de forma no esglaonada".