El Barça ha sumat aquest diumenge una victòria de mèrit en golejar l'Atlètic de Madrid al Metropolitano (0-3), un triomf que, unit a la derrota del Girona contra el Getafe permet als blaugrana recuperar la segona posició, a 8 punts del Reial Madrid. Els grans noms del partit han estat Joao Félix, que en la seva tornada al Metropolitano s'ha reivindicat marcant el 0-1, i Lewandowski, que ha firmat una gran segona part, en la qual ha marcat un gol i ha donat una assistència. El Barça, doncs, se'n va a l'aturada de seleccions amb bones sensacions, després d'eliminar el Nàpols a la Champions League i de guanyar amb nota en un dels estadis més complicats de la Lliga.

Després del gran desgast del partit contra el Nàpols, Xavi Hernández ha decidit fer rotacions. Les principals sorpreses han estat les titularitats d'Héctor Fort, Sergi Roberto i Joao Félix, mentre que Lamine Yamal s'ha quedat a la banqueta. El pla de Xavi s'ha trastocat a l'escalfament, quan Christensen ha notat unes molèsties. El danès ha estat substituït per Fermín López, la qual cosa ha provocat que Gündogan passés a ser el pivot, amb Sergi Roberto i Fermín als interiors. La resta de l'equip l'han format Koundé, Araujo i Cubarsi en la defensa, amb Fort en el lateral esquerre, mentre que en l'atac, al costat de Joao Félix, han jugat Raphinha i Lewandowski.

Joao Felix gol atletico EFE
Joao Félix, celebrant el gol contra l'Atlètic de Madrid / Foto: EFE

Joao Félix torna a reivindicar-se contra l'Atlètic

El Barça no ha entrat massa bé al partit. Els blaugrana han intentat aconseguir el control de la pilota, però han patit per superar la pressió de l'Atlètic de Madrid, intensa i efectiva. En el minut 7, en una pèrdua del Barça, en una passada interceptada de Ter Stegen a Sergi Roberto, ha pogut arribar l'1-0, però Pablo Barrios ha disparat fora, per molt poc. L'ocasió no ha canviat el panorama, amb un Barça incapaç de jugar a camp contrari davant d'un Atlètic de Madrid ben posicionat, però sense idees per inquietar Ter Stegen.

El partit ha començat a canviar a la mitja hora de joc, quan l'Atlètic ha baixat la pressió i el Barça ha pogut començar a tocar més avançat. En el minut 35, Raphinha ha rematat malament una gran centrada de Lewandowski i just després Fermín López s'ha quedat sol davant d'Oblak, però el seu xut l'ha desviat el porter eslovè amb els peus. I a la tercera, ha estat la vençuda. Gran passada interior de Gündogan a Lewandowski, centrada rassa del polonès i gol de Joao Félix (39'), que d'aquesta manera es reivindicava, contra el que encara és el seu equip. El portuguès ja va marcar en el partit d'anada, amb una celebració que va donar molt a parlar. Abans del descans, Morata ha pogut empatar, però la seva volea ha sortit per sobre del travesser.

Barça Atletico gol EFE
Els jugadors del Barça, celebrant un gol en el partit contra l'Atlètic de Madrid / Foto: EFE

Exhibició de Lewandowski per sentenciar la victòria

Diego Pablo Simeone, descontent amb el seu equip, ha decidit posar pólvora i en el descans ha donat entrada a Griezmann i a Memphis Depay, les estrelles de la victòria contra l'Inter de Milà. Sense temps perquè tinguessin incidència, però, ha arribat el 0-2, un xut creuat esplèndid de Lewandowski que ha entrat després de tocar al pal (47'). L'Atlètic ha intentat reaccionar, però s'ha trobat amb un Ter Stegen espectacular. L'alemany ha evitat l'1-2 amb una doble actuació estel·lar, primer en un xut de Llorente i, just després, de Memphis Depay.

La insistència de l'Atlètic tenia una contrapartida, els espais al darrere, que el Barça no ha desaprofitat. En el minut 63, Lewandowski s'ha quedat sol, gràcies a una passada en llarg de Ter Stegen, però ha disparat fora. I poc després, en el 66', ha arribat el 0-3, en una gran centrada de Lewandowski que Fermín López ha rematat amb encert, amb el cap. Aquest gol, ara sí, ha sentenciat el partit. L'Atlètic ha buscat l'1-3, sense èxit, mentre que el Barça ha contemporitzat el joc fins al xiulet final.