Un dels problemes a sobre de la taula de Joan Laporta i Mateu Alemany està a prop de tenir solució. De les primeres preocupacions que es van tenir al passat mercat d'hivern va ser poder desprendre's del contracte de Philippe Coutinho per poder incloure a la massa salarial de l'equip als nous fitxatges.

Coutinho es quedarà a l'Aston Villa

La cessió del brasiler a l'Aston Villa, que va assumir una part del seu abundant contracte amb el Barça, va permetre ajudar a inscriure Ferran Torres, Dani Alves, Adama o Aubameyang, però el problema amb Coutinho seria el mateix aquest estiu.

Philippe Coutinho Aston Villa Europa Press
Philippe Coutinho celebrant un gol amb l'Aston Villa / Europa Press

Perquè quan acabés el seu préstec, el brasiler anava a tornar a posar-se sota les ordres de Xavi Hernández, quan l'entrenador ja ha demostrat que no compta amb ell. A més, el seu contracte continuava posant en risc l'economia del club, que necessita alliberar una important quantitat de la massa salarial per inscriure nous jugadors, però almenys el cas de Coutinho ja no serà un problema, perquè es quedarà a l'Aston Villa.

A falta de fer-se oficial, l'equip anglès es quedarà en propietat al mitjapunta, que s'ha tornat a retrobar amb el seu futbol a la Premier League i amb Steven Gerrard, excompany seu, com a entrenador, la insistència del qual ha estat clau perquè es tanqués la seva continuïtat a l'equip de Birmingham. "Volem a Philippe Coutinho aquí, per descomptat", deia Gerrard en les últimes hores. Dit i fet.

El Barça cobrarà la meitat de l'esperat

Així ho va assegurar Fernando Polo, de Mundo Deportivo, que va donar més detalls sobre això. Perquè encara que al gener es va pactar una opció de compra de prop de 40 milions d'euros, finalment el traspàs es tancarà en uns 20, la meitat.

steven gerrard entrenador aston vila|vil·la celebra gol europa press
La insistència de Gerrard ha estat clau perquè Coutinho seguís a l'Aston Villa / Europa Press

Esportivament, Steven Gerrard mai no havia amagat que estava encantat amb Coutinho però que era molt difícil arribar a aquests 40 milions, i el Barça ha acabat cedint. En el club s'ha prioritzat desprendre's del seu salari, que serà ostensiblement menor a Anglaterra.

Perquè Coutino també ha posat de part seva. Podria haver-se agafat al seu contracte amb el Barça, que acaba el 2023, per continuar aprofitant el que va firmar després d'abandonar el Liverpool, però ha posat per davant la seva felicitat i podrà seguir on ha tornat a somriurer. En mitja temporada a Anglaterra ha tornat a il·lusionar, i qui sap si pot continuar fent-ho, amb vistes, també, al Mundial de Qatar del proper novembre i desembre.

 

Imatge principal: Philippe Coutinho celebra un gol amb el FC Barcelona / Europa Press