Després de segellar la classificació per als play-offs de l'Eurolliga amb una vital victòria al Palau Blaugrana contra el Maccabi Tel Aviv (92-89), el Barça ha tancat una setmana idíl·lica amb un triomf contra el Reial Madrid (85-79). Els homes de Roger Grimau s'han mostrat superiors i han pintat de blaugrana el darrer Clàssic de la temporada regular de la Lliga Endesa. Una victòria que els permet respirar més tranquils a la competició domèstica, recuperant la tercera plaça i apartant l'equip blanc del lideratge, que ha caigut en mans de l'Unicaja.

El Barça furga en la ferida del Reial Madrid

En aquest punt del curs, el Barça de Roger Grimau i el Reial Madrid de Chus Mateu ja comencen a conèixer-se a la perfecció. Fins ara, s'han enfrontat ja en quatre ocasions, sent aquest el darrer Clàssic de la fase regular de la Lliga Endesa, que està tenint la paraula igualtat com a màxima definició. Ara bé, mentre el Reial Madrid era qui arrencava el duel a la part més alta de la classificació, el Barça arribava en un millor estat de forma, amb l'objectiu d'allargar la ratxa negativa que estava vivint el conjunt blanc, que venia de sumar dues desfetes consecutives.

I en els primers 10 minuts de partit, el pla de partit ideat per Roger Grimau ha sortit a la perfecció. El Barça estava sent capaç d'anul·lar les virtuts ofensives d'un erràtic Reial Madrid i en atac estava trobant la fluïdesa necessària per desmarcar-se del marcador. Ricky Rubio i Laprovittola, amb la seva màgia i encert des del perímetre, s'han presentat com els líders d'un equip que ha acabat el primer quart amb un avantatge de 16 punts (27-11).

Ricky Rubio tirando a canasta ante la presión de Rudy Fernández / Foto: EFE
Ricky Rubio tirant davant la pressió de Rudy Fernández / Foto: EFE

Els blaugrana flotaven sobre el parquet del Palau Blaugrana i el festival culer s'ha allargat també al segon quart. El ritme ofensiu dels barcelonins era molt alt i res els aturava de fer vibrar la seva afició, entregada amb els seus jugadors. No obstant això, el segon període també ha donat peu a una tímida reacció visitant. Els madrilenys es negaven a ser atropellats i han mostrat més intensitat defensiva. Així i tot, el resultat al final del primer acte ha estat 45-33.

El Reial Madrid reacciona...

Després del pas pels vestidors, el Barça ha topat amb un inici desafortunat. El descans no ha sentat bé als homes de Roger Grimau que han vist com Ricky Rubio i Laprovittola perdien l'encert. El base del Masnou ha errat dos triplets oberts, i l'argentí ha fet el mateix amb una situació de tir bastant clara. Això ha donat ales a un Reial Madrid que s'ha col·locat a sis punts gràcies a dos triples consecutius (50-41). Amb aquest parcial, els visitants han començat a creure en la remuntada, propiciant un final de partit que s'entreveia apassionant, ja que el marcador abans del darrer quart tenia una diferència de només sis punts (64-58).

Gaby Deck y Ricky Rubio luchando por el balón / Foto: EFE
Gaby Deck i Ricky Rubio lluiten per la pilota / Foto: EFE

Finalment, tanmateix, el Barça ha sabut serrar les dents, millorar els registres defensius i impedir que la remuntada del Reial Madrid fos una realitat. En el quart període, els homes de Roger Grimau han exhibit la seva cara més combativa i han neutralitzat l'embranzida del Reial Madrid, que ha sumat una nova desfeta (85-79).