El Barça ha resistit fins al final al poder físic del Reial Madrid, encarnat per un Tavares immens amb 25 punts i 13 rebots, però ha acabat perdent al Wizink Center (81-74), cedint el quart i definitiu punt de la final que ha donat el títol als blancs. A la decepció de l'Eurolliga, on el Madrid va fer fora al Barça a les semifinals, ara, en la competició domèstica, el Madrid l'ha liquidat en quatre partits que dolen i molt a un Barça confeccionat per guanyar.

Domini inicial del Madrid

Després que en els dos partits de l'eliminatòria que s'han emportat els blancs hagi estat clau el rebot, un aspecte on el Barça s'ha mostrat netament inferior, en el primer quart semblava que el partit podia prendre una dinàmica calcada al de fa dos dies. Els merengues han sortit més endollats al partit, amb un parcial inicial de 7-0 que Mirotic ha trencat amb els primers dos punts per als culers.

Encara que els de Chus Mateo, encara sense Pablo Laso a la banqueta, portaven la iniciativa, els catalans resistien a l'envit inicial gràcies als triples de Sanli i Jokubaitis (11-8). Ha costat anotar en el primer període, i mentre que el Madrid només ha encertat 4 dels 20 tirs de camp intentats, el Barça ha anotat 4/9.

L'altíssima diferència de tirs intentats es devia, una vegada més, al rebot, on el Madrid doblava els blaugrana, però la diferència al marcador era ínfima (13-10). No obstant això, en començar el segon quart, els blancs han sortit amb la punteria afinada, i així ho demostra el parcial d'11-0, amb dos triples inclosos i seguits de Sergi Llull, el segon amb tir lliure addicional, per situar un 24-10 al marcador que podia deixar al Barça gairebé mort, si no arribava una reacció.

El triple manté amb vida el Barça

Però ha arribat. I una vegada més, des del perímetre. El Barça continuava agafant-se a la final gràcies al triple. Primer Mirotic, i després un Exum amb ganes de reivindicar-se després d'un tercer partit molt dolent, continuaven deixant el Barça a una distància prudencial, fins que un parell de parcials favorables han acabat per enviar el partit al descans amb un avantatge mínim per al Madrid (34-33).

En tornar del descans, el Madrid ha amenaçat amb replicar els inicis fulgurants dels dos primers quarts, però el Barça ha pogut frenar el primer parcial després de només quatre punts, encara que després els blancs n'han fet un de sis, amb un Tavares descomunal a la pintura, com ho porta sent durant tota la sèrie.

El Madrid continuava intentant marxar, però el Barça s'enganxava al partit amb el que podia, i s'ha posat per davant per primera vegada després d'una transició culminada per Higgins (55-56), en la penúltima jugada del quart. L'última ha estat una falta antiesportiva de Calathes que ha permès al Madrid recuperar l'avantatge (57-56).

Un Madrid més madur s'emporta el títol

L'últim quart ha començat amb molts nervis i pocs punts. Encara que Calathes ha tornat a posar per davant al Barça, un ex dels blaugrana, Adam Hanga, responia amb un triple i el Madrid es distanciava a sis punts, fins que Exum tornava a apropar els culers.

Jasikevicius s'ha vist obligat a demanar un temps mort després d'un mini parcial blanc, però Tavares ha tornat a demostrar que a un radi de dos metres del cèrcol és imparable, i un 2 +1 seu posava un 72-63 a tres minuts del final que semblava definitiu. I ho ha estat. Encara que el Barça ha continuat lluitant contra tot, els blaugrana han acabat resignats, abaixant el cap i lamentant com al seu voltant, milers de madridistes celebraven eufòrics que els seus celebraven la seva lliga número 36.

Imatge principal: Tavares ha estat imparable a la pintura per als jugadors blaugrana / EFE