El FC Barcelona ha perdut per 1 gol 2 en el seu partit de la Lliga davant de la Reial Societat. Un partit gris dels blaugrana, amb molt poca tensió, producte de tenir els deures fets. Tanmateix, la derrota no ha aigualit la festa de celebració de campions dels futbolistes, amb la seva afició. El Camp Nou ha tornat a omplir-se, un habitual durant tota la temporada, per veure els seus alçar-se amb la 27a lliga de la seva història. Ara, sí, els futbolistes han aixecat la copa que els atorga com els guanyadors del títol domèstic, un premi a la regularitat.

El partit davant de l'Espanyol va ser la culminació a una gran temporada. L'estadi de l'etern rival va ser testimoni de com el conjunt culer tornava a ascendir a l'Olimp dels guanyadors i aconseguia, matemàticament, coronar-se com a campió. La plantilla va voler celebrar-ho, encara que no en excés, al feu espanyolista, producte de l'emoció, com és lògic. No obstant això, una invasió de camp dels ultres del conjunt periquito, va tallar de soca-rel els festejos i es van viure moments de tensió, per sort, no es va haver de lamentar incidents.

Busquets Barça Liga celebracion EFE
Sergio Busquets alça la copa de la Lliga en el Camp Nou /Foto: EFE

El Barça celebra la Lliga en el Camp Nou

I, avui sí, era el moment i el dia per celebrar la Lliga. Ja estava tot programat, així que la derrota no anava a ser obstacle d'una lògica alegria, tant d'afició com de jugadors. Després d'una travessia pel desert, Xavi Hernández ha tornat a conduir els seus a la terra promesa.

I, a partir d'avui, la copa de la Lliga ja lluirà a les vitrines del museu culer. Luis Rubiales, president de la Federació Espanyola de Futbol, ha fet lliurament al capità Sergio Busquets, del títol. 'Busi' que ha disputat el seu penúltim partit en el Camp Nou, ha baixat amb la copa a la gespa per celebrar-ho amb els seus. Un gran comiat per a una de les llegendes del FC Barcelona, que és la primera vegada que aixeca una copa com a capità del FC Barcelona.

Busquets i Xavi agraeixen a tots l'esforç

Ha estat, llavors, el moment per als discursos. Xavi i Busquets han estat els encarregats d'adreçar unes paraules a l'afició, a la directiva, als companys i al president Joan Laporta. Cap d'ells no ha volgut allargar-se massa en les seves paraules, i han estat escarits, per després poder celebrar-ho com cal.

El primer ha estat el capità que ha volgut agrair tots els companys que han participat en aquesta lliga, però que ja no estan, "gràcies a Héctor, Auba, Geri a Memphis i a tots els companys del filial que ens han ajudat a guanyar el títol". Tampoc no s'ha oblidat de l'afició que ha acompanyat a l'equip en tot moment, "moltes gràcies pel suport perquè sense vosaltres no hagués estat possible", ha assegurat. I abans de marxar ha volgut deixar un al·legat final que il·lusionarà els culers: "Que ningú no dubti que això no ha fet més que començar".

Xavi Busquets Barça EFE
Xavi Hernández i Sergio Busquets abans de donar els seus discursos / Foto: EFE

Per la seva part, el tècnic egarenc ha seguit la mateixa línia que la del seu capità i ha agraït l'esforç de tots. Ha apel·lat al record de l'inici de temporada, quan l'equip es presentava en el Gamper: "Si recordeu el dia del Gamper, vaig demanar la unió de tot el barcelonisme. És moment de donar les gràcies", abans d'afegir que " sense vosaltres no hauria estat possible. L'afició ha estat espectacular. Els que han estat aquí, a casa, en la rua. Ha estat 'de gallina de piel'. Però, sens dubte, el més recordat ha estat el missatge cap al seu president: "Presi, no estem tan malament", fent referència a aquelles paraules de Laporta, en la seva primera etapa al capdavant del Barça.