El Barça ha perdut als penals la Maradona Cup (1-1 als 90 minuts) contra Boca Juniors en un partit que ha vist el redebut de Dani Alves, amb capitania inclosa, i el primer gol de Jutglà amb el primer equip blaugrana. Als penals, Boca ho ha marcat tot i Matheus i Guillem Jaime han fallat pels culers.

L'atractiu a la gespa ha estat Alves

Fora de la gespa, els interessos del partit d'aquesta tarda a Riad eren molts i diversos. Els atractius de jugar un partit amistós a l'Aràbia Saudita un dimarts qualsevol a la tarda són purament econòmics, i si això queda arrodonit sota el paraigües d'un suposat homenatge a Diego Armando Maradona, doncs molt millor.

FC Barcelona Boca Juniors Maradona Cup Rafa yuste @FCBarcelona es

Representants d'ambdós clubs han tingut una trobada de germanor / FC Barcelona

Però si intentem pensar en els atractius purament futbolístics, un nom destacava per sobre de tots, el de Dani Alves. Als seus 38 anys, el brasiler ha tornat a jugar un partit amb la samarreta del Barça, esperant que a partir de l'1 de gener de l'any vinent ja pugui fer-ho en un partit oficial, i l'afició saudita ha embogit amb totes i cadascuna de les accions en què el jugador amb més títols de la història entrava en joc.

Però més enllà d'això, no cal oblidar que era un partit amistós, i això s'ha traslladat al joc. Amb unes alineacions formades per futbolistes amb escassa participació en lliga, el ritme no ha estat frenètic, i tot i alguns intents del Barça des de la llarga distància, l'equip xeneize ha pogut mantenir l'empat fins al descans sense massa dificultats.

Jutglà s'estrena amb un golàs

Els dos canvis de Xavi al descans, que ha retirat Lenglet i Demir per Mingueza i Ilias, ha provocat que Alves lluís el braçalet de capità que fins aquell moment portava l'excentral francès del Sevilla. Amb Alves capitanejant l'equip, no s'ha fet esperar el gol. Al 50, Jutglà ha recollit una pilota morta després d'unes mans de Coutinho no assenyalades per l'àrbitre, ha fet una bona maniobra dins l'àrea i ha enviat una fuetada directa al fons de la xarxa del conjunt argentí.

Els detalls de la segona part els han deixat els futbolistes més joves, com el golejador Jutglà o el joveníssim Ilias, de 17 anys i que va debutar amb el primer equip contra l'Espanyol. Amb ganes de demostrar, els dos han fet cas a les peticions de Xavi en les rodes de premsa, que rs fa un fart de demanar als seus futbolistes que s'atreveixin a fer coses i a intentar-ho, i ells ho han fet, amb més o menys sort.

Boca empata i ho resol als penals

Amb el marcador a favor, el Barça ha vist com Boca s'ha animat a buscar l'empat i ha anat tancant progressivament a una defensa molt jove del Barça, que ha acabat amb Guillem Jaime, Mika Mármol, Comas i Mingueza i ha acabat trobant el gol. Zeballos ha convertit en gol una centrada des de banda esquerra de Frank Fabra per enviar la primera Maradona Cup als penals.

Des dels onze metres, els argentins han estat perfectes i han marcat els quatre penals que han xutat, mentre que Matheus Pereira i Guillem Jaime han fallat els seus llançaments i han certificat la derrota blaugrana.

Imatge principal: Dani Alves ha tornat a jugar un partit de blaugrana / FC Barcelona