El Barça s'ha tornat a coronar campió de la Copa ASOBAL després de derrotar a la final el Bidasoa (30-22) al pabelló Huerta del Rey a Valladolid.

El conjunt català, líder invicte a la Lliga ASOBAL, ha guanyat amb autoritat l'equip basc, tercer classificat a la competició domèstica. El partit ha seguit el guió previst amb un conjunt blaugrana molt superior. Les aparicions de Dika Mem (millor jugador del torneig), del capità Víctor Tomás i del porter Kevin Möller (millor porter) han decantat ja des dels primers minuts el partit a favor dels blaugrana.

Els catalans tanquen així el 2019 com ho han fet els últims nou anys, guanyant la Copa ASOBAL. És el quart títol de la temporada pel conjunt de Xavi Pascual, després d'haver alçat les dues Supercopes -la catalana i l'espanyola- i el Mundial de clubs.

L'hegemonia del club català és tal que fa sis anys, set mesos i dotze dies que no perd una competició espanyola en la qual participa. En altres paraules, ha aconseguit les últimes set Lligues ASOBAL, set Copes ASOBAL, set Supercopes i 6 Supercopes catalanes.

Dades espectaculars que constaten la supremacia de l'equip blaugrana. Un conjunt configurat per lluitar amb els equips més grans d'Europa per la Champions. Aquest any, si la dinàmica segueix sent positiva, tornaran a tenir l'opció d'assolir el ple de títols per tercer cop en la història de la secció.