Classificació del Barça per als vuitens de final de la Champions League -com a primer de grup- perquè s'ha guanyat el Borussia Dortmund. I victòria contra el poderós club alemany perquè Leo Messi ho ha volgut. Tres punts més dels blaugrana a Europa, encara sense perdre, líders intocables, i amb el trident Messi-Suárez-Griezmann repartint-se els gols (3-1).

De la lesió a l'alegria

La necessitat és un factor que fa canviar estats d'ànim. I si et jugues passar als vuitens de final de la Champions com a primer de grup, encara t'obliga més. I al Barça l'ha condicionat perquè de la decepció de futbol que ha anat mostrant en les últimes setmanes, s'ha passat a un estat totalment desconegut des de fa temps. De les penúries de Leganés a la reil·lusió contra el Dortmund al Camp Nou.

messi witsel barça dortmund

Ernesto Valverde no volia més sorpreses i ha apostat per l'experiència i els pegats momentanis. Sense Piqué -sancionat- ni Jordi Alba -lesionat-, a la defensa s'ha apostat per Junior, Lenglet, Umtiti i Sergi Roberto. La millor assegurança possible juntament amb Ter Stegen i un mig del camp format per Busquets, Rakitic i De Jong. I tot completat amb un trident amb la sorpresa de Dembélé, que no duraria gaire. Aquesta nit les dues grans ànimes del partit han estat Messi i Luis Suárez.

De l'apatia a la tristesa i després a l'alegria. Tres estats d'ànim que han definit un partit que ha anat a milllor a mesura que han passat els minuts. El Barça ha començat concentrat. Sorpresa. Però els culers s'han posat novament les mans al cap amb l'enèsima lesió muscular de Dembélé abans de la mitja hora. Sorpresa (x2).

Però el partit s'ha definit posteriorment en cinc minuts. Ja amb Griezmann sobre la gespa, ha vist de més a prop com Messi i Luis Suárez han resolt el partit els dos sols. No ha servit un gol de l'uruguaià al minut 22, amb assistència de l'argentí, per culpa d'un fora de joc marcat pel VAR. Però sí al 29 amb la mateixa seqüència de protagonistes, i al 33 intercanviant-se els papers. Quan Messi i Suárez han connectat, el partit s'ha acabat.

Dembele lesio Messi Barca Borussia Dortmund Champions EFE

Griezmann s'afegeix al dia del trident

El Barça no ha hagut de fer més que esperar. Final de la primera meitat i inici de la segona amb tranquil·litat, paciència i a mig gas. El Dortmund s'ha quedat amb la possessió, però quan els blaugrana han pressionat, han fet més mal. La velocitat ha estat l'arma escollida per destrossar, i De Jong, un soci d'honor per a aquest equip.

I han passat els minuts, els alemanys no han pogut ni posar en perill el Barça amb l'entrada del jove Jadon Sancho. Clàssiques aturades impressionants de Ter Stegen i sentència.

Novament protagonista un omnipresent Messi, que en un contracop de llibre ha assistit Griezmann i el francès ha creuat la pilota per fer impossible l'estirada de Bürki, el porter del Dortmund. Minut 67 i tot dat i beneït.

Messi Griezmann Barca Champions Borussia Dortmund EFE

Passant els minuts i continuant en la fórmula de passar-ho tot per Messi. Falta lateral que xuta l'argentí i pilota al pal a falta d'un quart d'hora. Però amb el quart gairebé a la butxaca, Sancho, del Dortmund, s'ha inventat el gol de l'honor per als alemanys amb un gran xut a l'escaire de Ter Stegen.

Però no ha canviat res més en el partit. A banda de les entrades d'Arturo Vidal per Rakitic i de Wague per Suárez, es confirma la victòria del Barça a Europa i ja van 35 partits consecutius sense perdre al Camp Nou. Els blaugrana confirmen el passi als vuitens de final com a primers classificats del Grup F, l'Inter de Milà i el Dortmund es jugaran la segona i tercera posició, i l'Slavia de Praga acabarà com a últim classificat.

I si en els últims dies la frase 'Wales, golf, Madrid, in that order' ha retronat a la capital, a Barcelona cada any es repeteix la de 'Messi, victòria i classificació, en aquest ordre'.