El Betis no s'esperava el ruixat que li ha caigut al Camp Nou. Els de Manuel Pellegrini, sense paraigua ni impermeable, no han pogut protegir-se del bany del Barça, que tenia ganes de dissipar els dubtes que havia deixat en el seu últim enfrontament de lliga. Els de Xavi Hernández han dominat de cap a peus l'enfrontament, deixant sense opcions un conjunt verd-i-blanc que s'ha quedat gelat. El FC Barcelona (con)venç davant del Betis (4-0) i avança amb pas ferm cap a la Lliga. Els golejadors han estat Andreas Christensen, Robert Lewandowski i Raphinha i Guido Rodríguez a pròpia porteria.

El Barça despatxa el partit a la primera part

El Barça ha saltat a la gespa conscient de la victòria del Reial Madrid, que s'apropava a 8 punts i posant pressió als blaugrana. O això creien, als culers no els ha pesat la circumstància i han desplegat un joc que, d'altra banda, feia temps que no es veia al Camp Nou.

Ronald Araujo Andreas Christensen celebració gol Barça / Foto: EFE
Ronald Araujo i Andreas Christensen celebrant el primer gol del Barça / Foto: EFE

El Barça ha iniciat el partit amb bon peu, sotmetent un Betis, pensant a tancar-se enrere per sortir al contracop, renunciant a la seva essència. I li ha costat car. Abans del quart d'hora, Christensen ha aprofitat un centre amb música de Raphinha per fer el primer de la nit. Un gol a què ha intentat reaccionar el Betis, però lluny de generar perill a la porteria de Ter Stegen.

Però al minut 33 ha arribat la veritable gerra d'aigua freda per als verd-i-blancs. Una expulsió al central català del Betis, Edgar González, ha condicionat el partit i ha destapat la caixa dels trons, donant lloc al vendaval blaugrana, que amb un home més ha trobat espais i ha començat a ballar sota la pluja. Al 36 ha aparegut Lewandowski en l'àrea per rematar a pler un centre ras de Jules Koundé, per posar el segon. 3 minuts després, al 39, Sergio Busquets ha fregat la làmpada amb una passada filtrada a Raphinha, que no ha perdonat l'un contra un, per posar el tercer de la nit, amb cert suspens després que el VAR hagi intervingut per validar el gol.

Barça Betis expulsió Edgar González àrbitre Carlos del Cerro Grande / Foto: EFE
Carlos del Cerro Grande expulsa Edgar González al Barça - Betis/ Foto: EFE

Lamine Yamal, la gran atracció al Camp Nou

A la segona part l'equip bètic tirant d'orgull ha provat de tapar l'hemorràgia. Justament quan la pluja ha deixat de caure amb intensitat, el joc dels blaugrana ha baixat el ritme, semblant que anava al compàs de l'aigua. Els de Xavi Hernández, amb els deures fets, han tret el peu de l'accelerador, fent córrer un Betis que perseguia ombres.

Així doncs, ha arribat el moment de rotar i donar descans als titulars, perquè els que sortien des de la banqueta donessin un altre ritme al partit. Ansu Fati, ha deixat bons minuts, i ha provocat el quart gol, després d'una gran jugada individual, que s'ha ficat a pròpia porta Guido Rodríguez. Una altra gran notícia ha estat la d'Ousmane Dembélé, que ha reaparegut davant del seu públic després d'una llarga lesió.

Lamine Yamal en su debut con el Barça / Foto: EFE
Lamine Yamal durant el seu debut amb el Barça / Foto: EFE

Però, sens dubte, la gran atracció d'avui ha estat el debut de Lamine Yamal. L'extrem de 15 anys ha disputat els seus primers minuts al Camp Nou, convertint-se en el futbolista del Barça més jove en debutar a la Lliga, el segon més jove en tota la història del Barça. Fins i tot ha tingut un mà a mà que ha tret Rui Silva. El Barça té una joia entre mans i vol cuidar-la. Al final, 3 punts més per al Barça que deixa encarrilada, més si cap, la Lliga.