El Barcelona Lassa ha aconseguit una agònica victòria davant el Baskonia en l'últim enfrontament dels quarts de final de la Copa del Rei (94-90), gràcies als punts de Thomas Heurtel (20) i Ante Tomic (18) i la grapa de Pierre Oriola, que li han permès desactivar el 'factor Shengelia' (30) i poder jugar aquest dissabte la semifinal contra l'Herbalife Gran Canària.

I això que el conjunt vitorià ha començat més endollat en atac que el seu rival, acaparant el protagonisme el letó Janis Timma amb un triple i una esmaixada gairebé consecutius (4-10), situació que ha portat a l'entrenador balcànic del Barcelona, Svetislav Pesic, a demanar el primer temps mort abans del previst. Els blaugrana han continuat esgarrapant a remolc, fins que un llançament llunyà d'Heurtel els ha posat per davant per primera vegada en el partit (19-17).

En el segon quart, els homes de Pedro Martínez han ajustat línies per escurçar distàncies, amb Shengelia acaparant la pilota a la zona i amb el francès Beaubois equilibrant la balança (34-34). Un triple de l'hongarès Adam Hanga i una posterior esmaixada a una mà d'Oriola han permès al Barça agafar novament oxigen, forçant el temps mort dels vitorians.

Els de Pesic han tornat a treure tot el seu inventari ofensiu i Juan Carlos Navarro, convertit en el màxim anotador històric de la Copa, ha situat la màxima diferència de la primera part en 10 punts (50-40), però el Baskonia tenia encara pólvora en un partit efervescent a nivell anotador que ha registrat al descans un prometedor 52-47.

Dos quarts de bojos

En la represa, Shengelia s'ha carregat els vitorians a l'esquena, empatant el duel amb un triple marca de la casa (54-54), però de nou Tomic, amb 5 punts consecutius, ha tornat a posar per davant el Barcelona Lassa, amb una esmaixada d'Oriola com a colofó a una renda momentània de 8 punts (66-58).

Ja en l'últim quart, els blaugrana han continuat mantenint la distància (77-67), encara que amb el llast de l'acumulació de personals, sent el nord-americà Rakim Sanders el primer en enfilar la banqueta per comptabilitzar quatre faltes, a més de 8 minuts per al final.

A partir d'allà, els canells d'ambdós equips s'han encongit i el percentatge de tir s'ha ressentit als dos cèrcols, acumulant una sequera de gairebé tres minuts sense anotar. El Baskonia ha reciclat sistemes per treure petroli de jugadors com Beauvois i Timma, signant les taules a tres minuts del final (82-82).

Shengeila i Tomic han assumit els galons als seus respectius equips, amb màxima igualtat en l'últim minut (88-88). Però al final, dues cistelles consecutives d'Heurtel i una safata fallada per Beaubois, juntament amb un mal atac d'un conjunt vitorià, han sentenciar el xoc a favor dels blaugrana, que s'enfrontaran a l'amfitrió en les semifinals.