El Barça ho vol guanyar tot. Leo Messi ha afirmat durant la presentació oficial que lluitaran novament per tots els títols, i en l'estrena del curs al Camp Nou ja han aixecat el primer. Luis Suárez, amb un gol al minut 90, ha regalat el Trofeu Joan Gamper als culers i ha deixat l'Arsenal sense premi (2-1).

La il·lusió del primer dia

Messi, Coutinho, Arthur, Arturo Vidal i Júnior Firpo, que acaben d'aterrar a Barcelona, no han estat convocats per a l'estrena del Barça. Però els que sí hi han estat són les novetats d'aquesta temporada. Frenkie de Jong i Antoine Griezmann han estat que més han il·lusionat els culers.

Ernesto Valverde ha apostat per les rotacions i per dos equips diferents en les dues parts del partit. Però això no ha minvat l'estil Barça. Tot i que en els primers minuts l'Arsenal, més rodat, ha creat més perill, a mesura que passaven els minuts la pilota es tornava blaugrana. Riqui Puig ha compartit mig del camp amb De Jong i Rakitic, i s'ha notat en el joc. Frescor, moviments i fantasia en alguns moments del partit.

L'alegria dels 98.812 aficionats presents ha anat ressonant en la calorosa nit barcelonina. Detalls de qualitat, moments de bon futbol, però també ritme baix en alguns instants. Es notava que era un partit de pretemporada. I tot i el Barça moure bé la pilota, el premi ha estat per a l'Arsenal al minut 36. Aubameyang ha agafat la pilota a la mitja lluna de l'àrea, s'ha buscat el forat per xutar i ha clavat la pilota per l'escaire de Neto.

El millor regal de la festa

Les exhibicions culers al mig del camp a la primera part han canviat al segon temps. Ter Stegen per Neto; Todibo per Piqué, Lenglet per Umtiti, Busquets per De Jong, Roberto per Rakitic, Aleñá per Riqui Puig i Rafinha per Carles Pérez. Els galons de la casa i de l'experiència han tornat a veure's sobre el camp i el Barça ha tingut més consistència.

Però novament tot i tenir la pilota, el Barça de pretemporada no és el Barça de la temporada oficial. L'afició reclamava insistentment Messi sense saber que estava a la banqueta però que no estava convocat. I a falta de Messi, sinònim de gols, han hagut d'esperar a un regal rival.

Griezmann persistia per estrenar-se com a golejador, Suárez ha entrat amb gana i Rafinha ha estat molt participatiu des de l'extrem. I el gol ha arribat al minut 68 gràcies a una passada enrera de Maitland-Niles que el porter Leno no s'esperava i la pilota ha entrat còmicament dins la porteria de l'Arsenal.

Els minuts han passat i les ocasions clares no han acabat d'arribar. Al Barça li han faltat cames i rodatge fins que ha arribat el moment de Suárez, al 90, quan ha caçat una pilota alta dins l'àrea per fer el segon gol i deixar el trofeu a casa. Des del 2013 que el Gamper se celebra de blaugrana al Camp Nou.