Han hagut de passar molts mesos de negociació abans que fos oficial, però el Barça ja ha confirmat que té tancat l'acord per finançar l'Espai Barça. Ho ha fet amb un comunicat oficial en què ha explicat que el finançament es farà amb 20 inversors i que serà per un valor de 1.450 milions d'euros. Així doncs, ja es van coneixent més detalls sobre com s'efectuarà la construcció del nou feu culer, que començarà el pròxim 1 de juny i que hauria de finalitzar l'estiu de 2026.

La idea del club segueix el seu camí

A més de tot això, el Barça ha anunciat que l'acord per finançar l'Espai Barça s'ha tancat "tal com estava previst, garantint l'inici de les obres de remodelació de l'Spotify Camp Nou i complint els criteris aprovats en el referèndum, sense garantia patrimonial del Club ni hipoteca de l’Estadi". En el mateix comunicat, l'entitat blaugrana ha volgut concretar també algunes de les claus d'aquest finançament, que no només inclourà la reforma de l'Spotify Camp Nou, sinó que també encabrà el nou Palau Blaugrana, així com una serie d'instal·lacions que estaran ubicades en el mateix recinte. 

"L'estructura del finançament és amb algunes de les principals entitats financeres de prestigi en l'àmbit internacional. Té diferents trams a 5, 7, 9, 20 i 24 anys, i una estructura flexible, que compta amb un període de carència. El Club començarà a repagar l’operació un cop les obres de l’Estadi hagin finalitzat, amb els ingressos generats per l’Spotify Camp Nou, que està previst que siguin d’uns 247 milions aproximadament", ha explicat el Barça.

Limark Construction començarà les obres el pròxim 1 de juny

El Barça ha finalitzat el seu comunicat mostrant-se satisfet per les condicions obtingudes amb "alguns partners de referència com és el cas de Goldman Sachs, JP Morgan, JLL, Pérez-Llorca, DLA Piper, Key Capital Partners, Legends i IPG 360, entre d’altres", afirmant que "aquesta operació confirma, una vegada més, la credibilitat del Club dins dels mercats financers pel que fa al projecte de l’Spotify Camp Nou, epicentre de l’Espai Barça, un projecte imprescindible per mantenir el FC Barcelona en el lideratge de l’esport mundial". 

Espai Barca Nou Camp Nou FC Barcelona
Una previsió de l'Espai Barça / Foto: FC Barcelona

D'aquesta manera, el Barça sembla que ho té tot lligat. L'Espai Barça avança segons el rumb previst i el pròxim 1 de juny Limark Construction, l'empresa turca encarregada de construir el nou estadi blaugrana que va assegurar que amb les noves obres el club barceloní tindria un camp per a, com a mínim, els pròxims 35 anys, començarà la remodelació d'un Spotify Camp Nou que hauria d'estar completament enllestit a partir de l'estiu de 2026.