El Barça i la Universitat de Barcelona (UB) han firmat un acord en el marc del Barça Innovation Hub amb el qual reforçaran les relacions entre les dues institucions i realitzaran projectes conjunts.

El conveni de col·laboració, firmat pel president blaugrana Josep Maria Bartomeu i el rector de la UB, Joan Elías, serà de quatre anys i permetrà intercanviar coneixements i experiències en l'àmbit formatiu. Els objectius principals són els d'intercanviar coneixements docents i utilitzar conjuntament els equipaments esportius dels quals es podrien beneficiar les seccions amateurs del Club.

En aquest aspecte, ambdues entitats estan treballant en la possibilitat que els Juliols de la UB, el programa de cursos d'estiu de la Universitat, pugui acollir aquest any unes jornades amb el títol "La transformació de les organitzacions a través de la gestió del coneixement: el Barça Innovation Hub", segons ha informat el club en un comunicat. 

A més, l'acord també inclou la participació en projectes d'àmbit social en col·laboració amb la Fundació FCB. Juntament amb Solidaritat UB, aquestes institucions tenen un fort compromís social i intentaran estudiar projectes d'àmbit social i integrador per tal d'acostar la docència i l'esport a col·lectius amb menys oportunitats.