El Reial Madrid és un equip que no enamora, que falla, però no té pietat dels rivals més dèbils. Gareth Bale, l'intermitent estrella blanca, ha estat decisiva en el partit de semifinals del Mundial de Clubs i ell sol ha resolt el partit contra el Kashima Antlers japonès (1-3).

Sense enamorar

El Kashima, vell conegut del Madrid, ja va caure ara fa dos anys contra els blancs a la final del Mundial de Clubs del 2016. Aquella vegada el partit va ser més igualat, ja que es va decidir a la pròrroga. Aquesta vegada, però, semblava que tindria certes semblances.

Sergio Ramos Kashima Antlers Reial Madrid Mundial Clubs EFE

Les primeres ocasions han estat dels japonesos. Els problemes per fer dues passades bones eren del Madrid. El conjunt madrileny, amb un onze pràcticament de gala, no ho ha tingut fàcil per demostrar la seva superioritat contra un equip clarament inferior.

El joc del Madrid segueix sense enamorar, amb una gran dificultat per fer llargues jugades, i només pensant en els contracops per sorprendre els rivals. El favoritisme blanc sobre el paper ha passat a difuminar-se quan la pilota ha rodat al Zayed Sports City Stadium d'Abu Dhabi.

Bale sentencia

Però mica en mica la qualitat del conjunt madrileny s'ha anat imposant. I tot gràcies a Gareth Bale: participatiu, buscant els espais i oferint-se per poder combinar. Ha aparegut quan més se'l necessitava. Les recurrents molèsties i lesions no l'han impedit ser el futbolista clau que el madridisme vol.

Bale Kashima Antlers Reial Madrid Mundial Clubs EFE

Just abans del descans ha obert la llauna d'un partit ensopit i sense ocasions clares. Una bona manera per afrontar la segona part, amb avantatge, i que el mateix futbolista gal·lès ha aprofitat per sentenciar al minut 53. En tres minuts ha fet dos gols més, amb un regal en un dels gols blancs. Hat-trick de Bale en 60 minuts i descans merescut després de decidir el passi a la gran final.

Amb el partit resolt, Shoma Doi ha fet el gol de l'honor dels japonesos, amb la intervenció del VAR inclosa, abans d'un xiulet final esperat per als dos equips. El Madrid, sense acabar de brillar ni de fer un gran partit, arriba a la final per buscar el seu tercer títol consecutiu i el quart en cinc anys. El rival, l'Al-Ain dels Emirats Àrabs Units, ja espera el duel del proper dissabte (17.30h).