El Barça va resolent el seu futur a mesura que passen els dies i les setmanes, però també està veient com té alguns petits problemes que es poden convertir en una muntanya molt difícil de superar. Els fitxatges estan arribant, però encara no poden jugar partits oficials i Frenkie de Jong té la clau en aquest futur esportiu culer.

El Barça està pendent de De Jong

Joan Laporta, molt implicat en l'apartat dels fitxatges i satisfent tots els desitjos de Xavi Hernández, ara ha de solucionar el cas De Jong. El futbolista neerlandès hauria de marxar del Barça perquè s'arreglessin tots els problemes econòmics de cop. El Manchester United, el Chelsea o el Bayern de Munic han estat alguns dels clubs que més o menys s'han interessat en el migcampista culer. Però la negativa del futbolista a abandonar el Camp Nou ha frenat la seva sortida.

Frenkie de Jong entrenamiento Barça / Foto: EFE
Frenkie de Jong entrenant amb el Barça / Foto: EFE

El Barça necessita desprendre's d'ell per aconseguir diners i fair-play financer per poder inscriure els nous fitxatges, però també té una altra solució. Xavi Hernández es va reunir amb De Jong per deixar les coses clares i per confirmar-li que si finalment es queda sí que encaixa dins del seu projecte esportiu.

Tot i això, des del club blaugrana també necessitaran que renegociï el seu contracte i que redueixi el seu sou en un 50%. A més, Xavi també li va deixar clar que no només seria migcampista, ja que està valorant utilitzar-lo com a defensa central i qui sap si en alguna altra posició. El paper de De Jong canviarà si es queda.

Frenkie de Jong Galatasaray Barça EFE
Frenkie de Jong jugant amb el Barça / Foto: EFE

De Jong no vol rebre més pressions

En aquest cas, però, De Jong no vol rebre més pressions. Té contracte en vigor —fins al 2026— i serà ell qui decideixi el seu futur. L'exfutbolista del Manchester United i exentrenador del València, Gary Neville, ha recomanat a De Jong que emprengui accions contra el Barça per l'actuació "immoral" que estan fent contra ell.

I en aquesta mateix sentit el mitjà madrid-barcelona.com apunta que els assessors del futbolista podrien portar Laporta i el club blaugrana als tribunals si segueix el "bullying" que està patint De Jong. I el cas el tindrien guanyat perquè el Barça no pot ni assetjar-lo, n enviar amenaces ni apartar-lo del grup.

Joan Laporta teléfono móvil / Foto: Kike Rincón - Europa Press
Joan Laporta fent una trucada / Foto: Kike Rincón - Europa Press

Per tant, sembla que el cas De Jong es complica per moments. Tot i això, al Barça estan tranquils i ja saben que tant si el migcampista neerlandès es queda o se'n va, hi han solucions previstes en tots dos casos.