El futbol de l'Aràbia Saudita ha estat una de les atraccions més grans d'aquest mercat de fitxatges. Després de seduir Cristiano Ronaldo, que el mes de gener passat va fitxar per l'Al-Nassr convertint-se en el futbolista millor pagat del món, els equips de la península Aràbiga, impulsats pels diners que li ha ofert el seu govern, han aconseguit els serveis de diversos dels millors jugadors del món, com Neymar JR, Sadio Mané, Riyad Mahrez, Kalidou Koulibaly o Gabri Veiga, entre altres.

El mercat de fitxatges de l'Aràbia Saudita, obert fins al 7 de setembre

La llista de jugadors que militava en grans equips europeus i que ha decidit sortir cap a l'Aràbia Saudita ha estat infinita. En només un estiu, la primera divisió de l'Aràbia Saudita ha passat de ser una lliga menor a una competició plena d'estrelles. Encara falta saber quin és el nivell mitjà dels equips, però el que està clar és que hi ha equips plens de talent, amb jugadors que fa pocs mesos estaven lluitant pels grans títols europeus.

Karim Benzema celebrant un gol en Aràbia Saudita / Foto: EFE
Karim Benzema, celebrant un gol en Aràbia Saudita / Foto: EFE

I tot fa indicar que això és només l'inici. L'Aràbia Saudita vol convertir-se en un dels referents del futbol mundial i està disposada a gastar quantitats desorbitades per obtenir aquest objectiu. Per això, encara cal estar atent a la propera setmana, ja que el mercat de la lliga saudita continuarà obert fins al pròxim 7 de setembre. En un principi, havia de fer-ho fins al dia 20 del mateix mes, però el CEO de la competició ha confirmat recentment que la data límit dels seus equips per incorporar jugadors serà aquest dijous.

L'Aràbia Saudita amenaça l'Atlètic de Madrid

Així doncs, els equips de l'Aràbia Saudita intentaran tancar els seus últims fitxatges en aquests dies entrants. El que sembla més calent és el de Mohamed Salah, que està a un pas de firmar amb l'Al-Ittihad de Karim Benzema, equip que estaria disposat a pagar més de 200 milions d'euros pels serveis de l'egipci. Ara bé, el Liverpool no és l'únic equip que ha d'estar atent al poder econòmic dels equips de l'Aràbia Saudita.

I és que, segons les informacions que han aparegut al llarg de les últimes setmanes, la Saudi Pro League s'ha interessat en el fitxatge de fins a cinc jugadors de l'Atlètic de Madrid: Yannick Ferreira-Carrasco, Álvaro Morata, Marcos Llorente, Stefan Savic i Mario Hermoso. D'entre ells, l'arribada de Carrasco a l'Aràbia Saudita ja està (gairebé) confirmada, mentre que les altres són tota una incògnita. La secretaria tècnica del conjunt matalasser haurà de treballar per impedir que la plantilla de Simeone quedi debilitada pels diners dels saudites.