Un gol de Benzema a falta de 2 minuts per al final del derbi madrileny ho ha canviat tot. Fins aquell moment, amb 1-0 al marcador, l'Atlètic de Madrid es veia de nou com a clar favorit per emportar-se la Lliga. Amb la victòria deixava noquejat el Reial Madrid i continuava depenent de si mateix per endur-se el títol. Benzema, però, ha aconseguit l'empat gairebé al final, com Vinícius al duel davant de la Reial Societat, una autèntica gerra d'aigua freda per a l'Atlètic i una alegria per al Barça, que en aquesta jornada li ha retallat 2 punts als seus dos rivals pel títol.

Luis Suárez, el pistoler que mai no falla

Al contrari de l'esperat, l'Atlètic de Madrid ha iniciat el partit amb la intenció de treure-li la pilota al Reial Madrid. I en els primers 10 minuts ho ha aconseguit, amb Koke i Llorente molt participatius, obligant els blancs a haver de fer llargues transicions per apropar-se a l'àrea de la porteria d'Oblak. A poc a poc, però, Modric i Kroos han començat a aparèixer, i just quan semblava que el Madrid anava a tombar la tendència ha arribat l'1-0. Passada a l'espai fantàstica de Marcos Llorente a Luis Suárez i l'uruguaià, amb una fredor espectacular, supera Courtois amb un xut creuat amb l'exterior del peu (15).

Atlètic Reial Madrid EFE

Moment en què Suárez supera Courtois per marcar l'1-0 / EFE

Després del gol, l'Atlètic ha fet una passada enrere i li ha cedit la pilota al Madrid, que ha patit molt per generar perill, més enllà d'una rematada mossegada de Benzema i d'un xut llunyà de Casemiro que Oblak ha desviat sense problemes. I poc abans del descans ha arribat la jugada polèmica del derbi. Córner executat pel Madrid i la pilota colpeja el braç de Felipe. Des de la sala VOR han avisat Hernández Hernández, que després d'analitzar la jugada al VAR, i durant una bona estona, ha decidit que no hi ha penal.

Atlètic Madrid Reial Madrid EFE

Abans del descans els jugadors d'ambdós equips s'han embolicat en una discussió / EFE

L'Atlètic perdona i Benzema empata

Després del descans, el Reial Madrid ha sortit fort, ha aconseguit la pilota i ha tancat l'Atlètic. El domini, però, ha estat un miratge, ja que el perill ha estat per als jugadors de l'Atlètic, que aprofitant els espais i la parsimònia de la defensa del Madrid no han marcat el 2-0 per la inspiració de Courtois. La primera dels matalassers ha arribat al minut 53, en un u contra u de Carrasco amb el porter belga, que ha evitat el gol amb el cos. El rebuig ha caigut a peus de Llorente, que ha disparat fora. I dos minuts després ha estat el torn de Luis Suárez, que també ha vist com Courtois evitava el gol.

Suárez Courtois Atlético Reial Madrid EFE

Courtois ha estat el millor jugador del Reial Madrid en la segona part del derbi / EFE

A partir d'aquest moment, les forces s'han igualat, amb l'Atlètic i el Reial Madrid intercanviant llargues possessions, però sense profunditat. Els blancs, desesperats, només han pogut buscar l'empat amb xuts llunyans, mentre que els matalassers esperaven algun error per sentenciar la victòria.

Atlético Real Madrid Benzema EFE

Benzema, celebrant el gol de l'empat / EFE

No ha estat fins al tram final quan el Reial Madrid ha decidit posar tota la carn a la graella per intentar aconseguir l'empat. I és que la seva millor ocasió fins al moment ha arribat en el minut 80, en el qual Benzema, sol davant d'Oblak, ha fallat. I un minut després el francès s'ha tornat a topar contra el porter eslovè, en un llançament de falta que Oblak ha desviat. I a la tercera ha estat la vençuda. Combinació al primer toc entre Benzema i Casemiro i gol del francès. La Lliga, més oberta que mai, i amb el Barça com a gran beneficiat.

Imatge principal: Mendy i Correa, lluitant una pilota durant el derbi madrileny / EFE