El nou Barça de la il·lusió continua en ratxa i també s'ha endut la victòria i els tres punts de la visita al camp de l'Osasuna a la Lliga Santander (0-2). Jordi Alba i Ilaix Moriba han estat els golejadors d'una nit espessa però efectiva.

Jordi Alba marca el camí

El Barça és un altre equip i amb un nou esperit guanyador tot és més fàcil. Ronald Koeman manté l'esquema amb tres centrals i dos carrilers, canviant Griezmann per Dembélé i Umtiti per Piqué. I la fórmula ha tornat a funcionar.

Aquesta vegada no es buscava una remuntada com la del Sevilla, sinó només una victòria a El Sadar per seguir perseguint el líder de la Lliga. I aquest nou Barça amb ànims renovats no ha decebut.

Osasuna Barça Busquets EFE

Busquets disputant una pilota / EFE

El partit no ha estat ni tan vistós, ni amb tant domini blaugrana ni amb tantes ocasions com en el duel de Copa, però sí s'ha vist clar des del principi cap a on es decantaria la balança. El Barça no ha volgut tenir una jornada de reflexió i ha volgut votar per aconseguir la Lliga.

Messi ha estat el primer protagonista amb un tímid xut. També perquè ha forçat la targeta vermella del porter de l'Osasuna al minut 20, però un fora de joc previ ha invalidat l'expulsió. I al darrere un sempre atent Ter Stegen, que ha evitat en més d'una ocasió el gol local gràcies als seus reflexes.

I mentre tot l'Osasuna buscava impedir que Messi fos determinant en els metres finals, a la mitja hora de joc ha fet una assistència perfecta a l'espai des del mig del camp. Defensa avançada de l'Osasuna que el Barça ha sabut aprofitar a la perfecció. Jordi Alba, un extrem molt perillós dins d'aquesta nova formació blaugrana, s'ha plantat dins l'àrea amb opció de passada enrere o xut, i aquesta vegada s'ha decidit per afusellar el porter Sergio Herrera i firmar un golàs.

Osasuna Barça Jordi Alba FCB

Jordi Alba celebrant el seu gol / FC Barcelona

Ilaix Moriba confirma la victòria del Barça

Un Barça superior i amb domini absolut de la pilota no s'ha arriscat ni un pèl. Amb paciència, buscant el segon gol i esperant que a mesura que passaven els minuts als navarresos els vinguessin les presses.

Umtiti, Lenglet i Mingueza no han tingut cap problema a l'eix de la defensa i Dest s'ha convertit en una amenaça constant des del carril esquerre. Els qui no han estat del tot fins a El Sadar han estat Busquets, De Jong i Griezmann.

I al segon temps ha tornat el patiment de sempre. No hi era Umtiti perquè al descans ha estat substituït per Dembélé, però el canvi de formació per tornar al 4-3-3 ha ensopit el Barça. Ilaix Moriba i Braithwaite també han hagut de sortir al camp per donar un punt més a un Barça que ha vist com l'Osasuna desaprofitava clares ocasions per empatar.

jordi alba barcelona celebracion osasuna efe

Els jugadors del Barça celebrant un gol / EFE

Però aleshores, quan més patiment hi havia entre els culers, ha arribat la sentència. Ilaix s'ha associat amb Messi per acabar marcant un golàs amb la cama esquerra amb un xut potent des de la frontal de l'àrea. A menys de deu minuts per al final, el Barça ha sentenciat el partit. I Ilaix s'ha estrenat com a golejador del primer equip.

I ja no hi ha hagut temps per a més. El Barça s'ha endut tres punts d'El Sadar i amenaça el liderat. Els blaugrana sumen 56 punts i es queden a només dos de l'Atlètic de Madrid.

Imatge principal: Els jugadors del Barça celebrant el gol de Jordi Alba / EFE