El Barça més seriós i més sòlid no es desconcentra abans de temps i acaba superant l'Atlètic de Madrid al Cívitas Metropolitano (0-1). Un gol d'Ousmane Dembélé ha estat decisiu per decantar la balança i tornar a deixar el club blaugrana com a líder en solitari de la Lliga Santander.

Dembélé avança un Barça molt seriós

Contra l'Atlètic, en un camp molt complicat i amb les baixes per sanció de Robert Lewandowski i Jordi Alba. Però Xavi Hernández ha fet diverses apostes i li han sortit bé. Alejandro Balde com a lateral i extrem esquerre completava el 3-4-3, el més innovador del partit. I a dalt, Ansu Fati com a referent ofensiu.

Ansu Fati Atletico Madrid Barca
Ansu Fati xutant la pilota / Foto: EFE

L'aposta culer ha estat sinònim de domini per començar. Tot i el tempteig inicial esperat, els blaugrana han anat agafant les regnes del partit. Andreas Christensen, com a central destacat al Cívitas, ha tingut la primera ocasió del partit al minut 9 amb un xut molt llunyà. Però s'estava demostrant que el Barça, combinatiu, bé en la pressió i recuperant pilotes molt amunt, tenia l'Atlètic controlat.

I és que un Atlètic de Madrid defensiu i que esperava executar la seva fórmula de recuperar i córrer, ha vist com Dembélé ha fet el primer gol del partit al minut 22 després d'un molt bon xut creuat. Bé el Barça en atac i bé en defensa, amb Jules Koundé, Ronald Araujo i Christensen. I al mig del camp, el domini esperat amb Sergio Busquets, Frenkie de Jong, Pablo Gavi i un Pedri González molt alliberat.

Ousmane Dembele Barca
Ousmane Dembélé celebrant el seu gol contra l'Atlètic de Madrid / Foto: EFE

Però la primera part ha tingut dos minipartits, amb un Barça superior en el primer tram, i amb un Atlètic que ha reaccionat abans del descans. Ocasió clara de José María Giménez i una grandíssima intervenció de Marc-André Ter Stegen a xut de l'exblaugrana Antoine Girezmann que ha tancat un primer temps que s'ha acabat igualant. El Barça, sorprenentment bé a nivell de concentració i de defensa estava completant un partit molt seriós.

El Barça resisteix

Aquest Barça no era el que es va veure a la Copa del Rei. Ja no hi havien dubtes sobre l'estil. Un gran escenari com el Cívitas Metropolitano, però, sempre fa patir tots els equips, i en el segon temps s'ha creat l'escenari perfecte per al conjunt matalasser. El Barça, patint i defensant-se al voltant de Ter Stegen. I per això Xavi Hernández ha fet els primers canvis abans del quart d'hora, donant entrada Ferran Torres i Franck Kessie per Ansu Fati i De Jong.

Però el Barça ha sabut reaccionar. Ha patit quan tocava i ha tornat a intentar jugar al seu futbol quan ha pogut. I Dembélé ha enviat la pilota al pal al minut 62. Poc després, al 72, gol ben anul·lat a Ferran Torres per un clar fora de joc. I aleshores ha estat el torn de Raphinha, buscant el gol de la sentència, que ha entrat en el lloc de Gavi. I acte seguit ha estat el torn de Marcos Alonso i Sergi Roberto, que han deixat fora del partit Busquets i Balde.

Atlético Madrid Barça Dembélé Foto EFE
Ousmane Dembélé jugant contra l'Atlètic de Madrid / Foto EFE

Però tot i que l'Atlètic ho ha intentat, el Barça s'ha seguit mostrant sorprenentment sòlid en defensa i ha sabut gestionar el temps restant a través de mantenir la possessió. Al final, baralla surrealista (i grecoromana) entre Ferran Torres i Stefan Savic que ha acabat amb una doble expulsió. I Araujo ha tret una pilota sobre la línia de gol abans del xiulet final. Aquesta victòria culer per la mínima, de gran mèrit, torna a deixar el Barça com a líder en solitari de la Lliga Santander.