El Barça ja suma el primer desastre de la temporada. Derrota amb el cap baix, sense demostrar el futbol que s'ha de demostrar i amb un gol catedralici d'Aduriz. Partit perdut a San Mamés contra l'Athletic Club per començar la Lliga Santander en la presentació oficial de la nova temporada (1-0). Una nit de sensacions complicades, d'ineficàcia i de mals records passats.

Desil·lusió culer

Sense Leo Messi ja se sap que tot és més complicat. I més quan debutes en un estadi tan imponent com San Mamés, que la temporada passada ja va veure com el Barça empatava sense celebrar cap gol. Aquesta vegada, en l'estrena d'un nou curs, les sensacions s'han repetit.

Un il·lusionant mig del camp amb ADN Barça, amb De Jong, Aleñá i Sergi Roberto, ha acabat sent una gran desil·lusió. Les pilotes han passat de llarg i aquell futbol de possessió que tant agrada els culers i que mareja els rivals, ha acabat amagant-se. I ha fet acte de presència un intercanvi de cops volgut pels bascos.

ter stegen pique williams barça athletic efe

Ni el trident atacant format per Luis Suárez, Dembélé i un voluntariós Griezmann ha servit per espantar un Athletic enfundat amb la pell de lleó de les grans nits. I ha estat Iñaki Williams el primer protagonista del partit amb la seva velocitat. Aleshores ha aparegut Ter Stegen d'entre la desil·lusió que culer ha aportat un punt de valentia.

No semblava ser la nit del Barça, i menys després de topar per partida doble amb els pals de la porteria de l'Athletic. Primer ha estat Luis Suárez al minut 32 després d'una errada garrafal de la defensa local. I abans del descans Rafinha, que acabava d'entrar al camp, amb un xut que Unai Simón, porter de l'Athletic, ha desviat al travesser. Rafinha precisament havia entrat poc més de cinc minuts abans en el lloc de Luis Suárez, que s'ha lesionat a la cama dreta.

Aduriz trastoca el control

Amb el desconcert generalitzat, ha arribat un canvi radical. La valentia li ha durat poc a Ernesto Valverde, que al descans ha fet entrar Rakitic en el lloc d'Aleñá, estèril en la primera meitat. I gràcies a aquest canvi ha arribat una mica més de control al Barça.

Però si des del primer minut ja es veia que el partit no seria fàcil, ni amb un mig del camp més habitual hi ha hagut solucions. Ofensivament Griezmann i Dembélé han estat prescindibles, faltats de desmarcades, d'u contra u i d'algun soci que els regalés gols mig fets. A destacar el partit de Rafinha, que ja amb un peu fora del Barça, ha tornat a demostrar que si està en forma pot ser un recanvi de luxe.

Però ni amb il·lusió, ni desil·lusió, ni amb més davanters, ni amb més riscs, aquest Barça no ha pogut fer res. Ni un Ter Stegen atento durant tot el partit ha pogut evitar la derrota després d'una obra d'art d'Aduriz.

El davanter basc acabava d'entrar al camp i al minut 89, quan tothom pensava en el repartiment de punts, Aduriz s'ha vestit de superheroi per fer una xilena memorable, grandiosa i inabastable per a qualsevol humà.

aduriz gol ter stegen barça athletic efe

El Barça ha caigut amb el cap cot i estrena la Lliga amb derrota. Alguns culers han recordat les sensacions de Liverpool.

Des del primer Barça de Pep Guardiola al 2008 que no es perdia en l'estrena de Lliga. I aleshores el Barça ho va guanyar tot. Paciència i confiança.