Els barcelonins Artur Bossy (Castillejo&Cáceres) i Cristina Silva (Iron Will) són els grans vencedors de la 44a edició de la Cursa de la Mercè de Barcelona. Poc més de mitja hora per recórrer els 10 quilòmetres de la cursa d'aquest 2022, en la qual el temps ha acompanyat els 8.100 corredors que han pres la sortida.

Amb una temperatura de 18-19ºC, una humitat del 58-62%, sol i també amb moments en el qual el cel estava una mica cobert, ha estat el temps ideal per una jornada festiva a la ciutat comtal. Edició destacada pel rècord de participació femenina, que ha estat el 33% de les competidores (2.600).

Artur Bossy no té rival a Barcelona

I és que aquest dia podria haver estat d'encara més rècord, però finalment no s'ha aconseguit batre la millor marca. En la carrera masculina Artur Bossy ha fet un autèntic recital. El guanyador de la prova del 2019 i del 2020, que tenia una millor marca personal de 28'47", ha completat els 5 primers quilòmetres amb un temps rècord de 14'43". Escapat des de la sortida, Bossy ha acabat abaixant el ritme i ha acabat imposant-se amb una marca de 30'01". Ha quedat a només 37" de la marca rècord de la prova, que és del marroquí Mourad El Bannouri, amb 29'24" (2017).

El segon lloc ha estat per al corredor polonès Kamil Walczyk, amb 30'45", superant Mourad Mounim (AA Catalunya) per 16 segons (31'01"). I el vencedor de la passada edició, Alejandro Rodríguez Pritchard (Hospitalet Atm.) ha estat quart amb una marca de 31'11".

A destacar també que la curiosa celebració d'Artur Bossy ha estat la mateixa que fa el jugador del Barça Robert Lewandowski després de marcar els gols: xocar els artells de les mans entre si. "Espero que ho vegi, ha estat com a homenatge a ell i l'hi dedico", ha dit Bossy mentre ha intentat enviar un missatge a l'estrella polonesa del Barça.

Robert Lewandowski celebrant gol Barca Viktoria Pilsen / Foto: Europa Press
Robert Lewandowski celebrant un gol amb el Barça / Foto: Europa Press

Bossy ha admès que ha estat una bona cursa, però que el fet d'haver fet gran part del recorregut en solitari ha acabat afectant a la seva marca: "Córrer a Barcelona és sempre motiu d'orgull, però aquest circuit és molt ràpid en els primers cinc quilòmetres, però molt dur en els cinc últims". "És un bon temps i més tenint en compte que m'estic preparant per a la Mitja Marató de València d'aquí a un mes", ha afegit.

Cristina Silva és la guanyadora de la Cursa de la Mercè 2022

Pel que fa a la categoria femenina, Cristina Silva ha estat la gran guanyadora de la jornada. Acompanyada per diverses 'llebres', ha passat per l'equador del recorregut amb un crono de 17'20", seguida de la italiana Elisa Melilli (Asics) amb 17'54" i de la barcelonina Rebeca Súarez (La Sansi) amb 18'02". Silva ha mantingut el seu ritme fins al final per vèncer amb una marca de 35'10", amb 49 segons d'avantatge sobre Melilli (36'00") i 1'56" sobre Rebeca Suárez, que ha estat tercera amb 37'07".

"S'ha notat la calor. És un circuit difícil, però estem a començament de temporada i encara no estic al cent per cent", ha comentat Cristina Silva després d'imposar-se a Barcelona.