Els compromisos internacionals tenen presència blaugrana. Coutinho, com a titular, i Arthur Melo, des de la banqueta, han gaudit de minuts en la victòria per 0-2 del Brasil contra l'Aràbia Saudita. Tot i guanyar, no ha estat el millor partit per als jugadors de la Seleçao que han jugat el matx com si es tractés d'un entrenament. Els brasilers, conscients de la seva superioritat, han reservat forces per l'amistós de dimarts contra una Argentina sense Messi.

En clau Barça, Coutinho ha canviat de costat per jugar com a extret dret -ja hi havia jugat en alguna ocasió abans del Mundial- i deixar la seva habitual banda esquerra per a les diagonals i els eslàloms de Neymar Jr. Gabriel Jesus ha completat el trident ofensiu. Els únics moments en els que el Brasil ha mostrat espurnes de la seva qualitat precisament han estat quan aquests tres han combinat amb velocitat fent tornar boja la defensa saudita. Així ha arribat el primer gol de Gabriel Jesus al minut 43, però no ha estat la tònica habitual del partit. El ritme alt i el toc característic dels brasilers s'ha vist a comptagotes perquè han preferit adormir el partit.

Brasil celebració gol Arabia Saudita   EFE

Ja a la segona part i amb 0-1 en el marcador s'ha produït el relleu blaugrana. Tite ha fet entrar Arthur per Coutinho al minut 72 per tenir més possessió i control de pilota. El nou migcampista del Barça ho ha intentat, fidel al seu estil de donar sortida amb facilitat, però els seus companys no semblaven estar gaire centrats en el partit i la dinàmica no ha canviat.

El poc desgast d'Arthur en aquest partit fa sospitar que segurament Tite se'l guarda per jugar com a titular contra l'Argentina, en un duel en el que cap de les dues seleccions, encara que sigui amistós, acostuma a reservar-se.

Un altre dels reforços d'aquest any, Malcom, que de moment no gaudeix d'oportunitats amb Ernesto Valverde, ha escalfat juntament amb Arthur a la segona part. Finalment, però, Tite no l'ha fet jugar en la que ha estat la seva primera convocatòria amb la selecció absoluta.

Rakitic ho juga tot contra Anglaterra

El migcampista del Barça segueix acumulant minuts en un partit sense gols (0-0) ni públic. El matx s'ha jugat a porta tancada degut a la sanció contra la federació croata per càntics nazis dels seus aficionats i el dibuix d'una esvàstica en un partit contra Itàlia el 2015. Rakitic no ha descansat i la suma dels partits oficials del Barça d'aquesta temporada més els dels compromisos de seleccions fan que l'interior blaugrana superi ja els 1000 minuts de joc.