El barcelonisme encara està en estat de xoc després que el passat dissabte Xavi Hernández anunciés per sorpresa de tothom que deixarà de ser l'entrenador del Barça a final de temporada. Una decisió presa des de la reflexió i després d'uns últims mesos complicats a la banqueta culer. I per això ara s'està en plena cerca de nous místers que puguin estar al nivell del que s'exigeix al Barça. I Mikel Arteta, actual entrenador de l'Arsenal, ha sonat com una opció que encaixaria molt.

Mikel Arteta sona com a possible futur entrenador del Barça

El Barça necessita un entrenador amb visió de present i de futur, però també que aporti un extra a l'equip per fer-lo guanyador. I Arteta, format a la Masia, sap el que es vol veure al club blaugrana. El model de joc el té molt clar i també sap quina és la filosofia que hauria d'aplicar al club blaugrana. I el que només li quedaria seria convèncer els futbolistes blaugrana del que vol veure del seu equip.

Arteta té les idees molt clares i ja té experiència com a entrenador del primer nivell. A més, va estar d'ajudant de Pep Guardiola i té més que apresos els automatismes del millor entrenador de la història del Barça. Un Arteta que està agafant molt protagonisme a Anglaterra i que està generant un gran debat futbolístic amb el seu Arsenal.

Mikel Arteta Arsenal rueda de prensa / Foto: Europa Press - Vanessa Carvalho
Mikel Arteta, durant una roda de premsa del Barça / Foto: Europa Press - Vanessa Carvalho

El que ha aconseguit Arteta és tornar l'Arsenal al lloc que es mereix, ara sent un equip guanyador i que lluita per tots els títols. Però és que també l'ha dotat d'un joc diferencial i molt reconeixible... també molt més atractiu que el que ha practicat el Barça en els últims mesos.

Mikel Arteta es desmarca del Barça

I és per això que Arteta ha aparegut com a possible futurible del Barça. Tot i això, l'entrenador basc no vol escoltar aquests rumors. "Són fake news. Estic molt enfadat amb això. No deixaré el club a l'estiu. No em puc creure el que vaig llegir ahir. Cal tenir més cura quan es parla de temes que afecten les persones. Estic al lloc adequat, amb la gent correcta. Encara tenim molta feina a fer".

Això vol dir que Arteta no vol deixar l'Arsenal i que no hi ha opcions que sigui el futur entrenador del Barça. Una altra cosa és que més a llarg termini sigui una opció real. Ara mateix l'entrenador basc està molt bé on està i no té previst escoltar alguna possible oferta del Barça.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!