En el Barça cada vegada tenen més clar que hauran de prescindir de Xavi Hernández en acabar la temporada. L'entrenador de Terrassa no està complint les expectatives, per la qual cosa a l'estiu tot va encaminat a un canvi de cos tècnic. És per això que la direcció esportiva blaugrana ja porta unes setmanes analitzant el mercat, per decidir quin seria el substitut ideal. El primer nom a sortir a la palestra va ser el de Thiago Motta, que està firmant una temporada espectacular al Bolonya italià, a la qual cosa s'afegeix la seva amistat amb Deco i Joan Laporta. El gran dubte amb Motta és la seva nul·la experiència en l'elit, la qual cosa podria repetir un nou cas Xavi. També ha sonat Míchel, tecnico del Girona, encara que el vincle del club de Montilivi amb el Manchester City el dificulta tot, ja que el madrileny apunta substitut de Pep Guardiola en el gegant anglès.

I ara, el nou nom que s'ha afegit a la llista de candidats és Imanol Alguacil, que està complint la seva 6a temporada en la Reial Societat, amb uns resultats i un joc convincents. El basc coneix a la perfecció la Lliga i ha demostrat saber treballar amb joves talents i fer-los créixer, just el que està buscant el Barça. Alguacil té contracte fins al 2025, per la qual cosa tocaria negociar amb la Reial Societat.

Jürgen Klopp Liverpool / Foto: EFE
Jürgen Klopp, en un partit del Liverpool / Foto: EFE

Klopp entra amb força, encara que és difícil

El principal problema en l'operació Alguacil pot ser la notícia que Jürgen Klopp sortirà del Liverpool en finalitzar la temporada. L'alemany sempre ha estat un dels favorits de Joan Laporta, per la qual cosa no hi ha dubte que el Barça farà l'intent de temptar Jürgen Klopp. L'entrenador ha afirmat que s'ha quedat sense energia, per la qual cosa cal veure si decideix prendre's un any sabàtic o no, al que s'afegeix el seu possible salari, ja que el Barça no és en disposició en pagar massa diners de fitxa. Jürgen Klopp és un entrenador de primeríssim nivell, dels millors del món, amb experiència, guanyador, discurs, carisma i compromís, a més de ser un líder, una cosa que en aquests moments sembla faltar en el Barça, més enllà del lideratge de Joan Laporta.

L'opció que està totalment descartada és la de José Mourinho, un altre d'il·lustre que està disponible, després de ser acomiadat per la Roma. El Barça entén que tot el que va passar en l'etapa de Mourinho en el Reial Madrid fan inviable la seva incorporació.

Arteta aplausus Arsenal Europa Press
Mikel Arteta, entrenador de l'Arsenal / Foto: Europa Press

Arteta, un objectiu impossible per al Barça

A tots aquests noms cal afegir el de Mikel Arteta, al qual fa temps que el Barça segueix. El guipuscoà està realitzant un gran treball a l'Arsenal, amb el qual va estar a punt de guanyar la Premier League la temporada passada, a més de conèixer el Barça, ja que va passar pel seu futbol base. Arteta va ser ajudant de Pep Guardiola al Manchester City, un aprenentatge que és mostrant en un Arsenal reconeixible i omplert de joves talents.

En aquest cas, però, el Barça considera que per a aquest estiu el fitxatge d'Arteta seria impossible, ja que l'entrenador té un projecte a l'Arsenal, a mitjà termini, que no abandonarà en aquests moments. Al Barça no li quedarà més remei que buscar una alternativa, amb Imanol Alguacil guanyant punts.