Perilla el fitxatge de Vitor Roque per al Barça. Tot i que era un acord que pràcticament es donava per tancat, en especial després que l'agent del jugador fos vist reunint-se amb Joan Laporta i Mateu Alemany, la realitat és que encara no hi ha res firmat. És a dir, que altres clubs poden aprofitar-se això per tractar d'evitar que acabi traslladant-se a la ciutat comtal, i intentar convèncer a la jove promesa de només 18 anys.

Un dels motius pels quals en el Camp Nou encara no s'atreveixen a fer cap moviment en ferm és pels problemes econòmics que existeixen. Ara mateix no poden permetre's desemborsar els 30 milions d'euros que aproximadament sol·licita l'Atlético Paranaense. I primer hauran de recaptar una quantitat important d'ingressos amb la venda de diversos futbolistes per poder fer aquest tipus d'inversió.

Vitor Roque conduint un pilota / Foto: EFE - Paolo Aguilar
Vitor Roque/ Foto: EFE

A més, també hauran de rebaixar la massa salarial, ja que altrament no podria ser inscrit. I cada vegada guanyava més força la possibilitat d'oblidar-se de l'internacional brasiler, almenys fins a 2024. En aquest context ha aparegut l'Arsenal, que pot pagar sense cap tipus de problema aquest preu, i li ofereix un paper important al primer equip. Mikel Arteta busca a un ariet que sigui capaç de suplir Gabriel Jesús, ja que Eddie Nketiah no convenç.

I per molt que hagi experimentat amb Leandro Trossard, és evident que els 'gunners' necessiten a una nova referència ofensiva. El tècnic espanyol no té cap dubte que Vitor Roque encaixa perfectament en els paràmetres de recerca, i que val la pena fer una inversió així, veient que tampoc no demanen una quantitat exagerada. Ja hi ha hagut converses, per aconseguir que s'oblidi per complet del Barça.

Xavi Hernández pot veure com un dels objectius prioritaris que tenien per al mercat estival acaba escapant-se, i posa rumb a la Premier League.

L'as a la màniga d'Arteta per seduir Vitor Roque

Des de l'Emirates Stadium tenen un as a la màniga per seduir Vitor Roque i que digui 'no' al Barça. I aquest consisteix en la presència de múltiples jugadors brasilers al vestidor, com l'esmentat Gabriel Jesús, a més d'altres com Gabriel Magalhaes o Gabriel Martinelli, sense oblidar-nos de Marquinhos, que està cedit.

Això facilitaria enormement la possible adaptació del prometedor golejador a l'equip i a la ciutat. Arteta té molta fe.