L'Argentina s'ha acostumat a guanyar, però fent-ho per la mínima. A l'Estadi Nacional Mané Garrincha de Brasília no ha permès que el Paraguai sorprengués i així es garanteix una plaça per als quarts de final de la Copa Amèrica.

L'Argentina es classifica per als quarts de la Copa Amèrica

Un solitari gol del Papu Gómez als 10 minuts ha permès un efectiu conjunt argentí sumar 7 punts en el Grup A i encarrilar la seva classificació (1-0). Dues jornades restants de la primera fase de la Copa Amèrica, però feina feta per als argentins.

Aquesta vegada no ha fet falta el gol d'un Leo Messi que igualment s'ha convertit en la peça més perillosa i desequilibrant de l'equip de Lionel Scaloni. A més, el crac del Barça ha igualat el ja retirat Javier Mascherano en el rècord de més partits oficials amb la selecció albiceleste, arribant a la xifra de 147.

L'Argentina ara tindrà descans en la quarta jornada i haurà de veure qui li discutirà la primera posició del grup. Actualment són líders amb 7 punts, 2 més que Xile, 4 més que el Paraguai, 6 més que l'Uruguai i tancant el grup es troba Bolívia encara sense puntuar.

El Brasil també és a quarts de final

En els altres partits disputats, tots dos del Grup B, l'Uruguai de Luis Suárez va empatar a un gol contra Xile (1-1). Eduardo Vargas va marcar per part del conjunt xilè i Arturo Vidal va anivellar el partit després de fer-se un autogol.

I Colòmbia va perdre per 1-2 contra el Perú per culpa de Yerry Mina, que també es va fer un autogol i va desequilibrar el duel en el qual ja havien marcat Sergio Peña per als peruans i Miguel Borja per als colombians.

En el Grup B qui lidera amb mà de ferro és el Brasil, que porta dues victòries en dos partits i ja s'ha assegurat el passi als quarts de final sense haver de jugar. Tot fa indicar que la selecció de Neymar, que tornarà a jugar la matinada de dijous contra Colòmbia, acabarà passant com a primera de grup.

Imatge principal: Leo Messi i Ángel Di María celebrant el gol amb Alejandro Gómez / EFE