Anglaterra passa ronda al Mundial de Qatar 2022 després de superar amb més facilitat del que semblava a la selecció del Senegal als vuitens de final (3-0). Els gols de Jordan Henderson, Harry Kane i Bukayo Saka han sentenciat una de les revelacions d'aquest torneig tot i l'absència de l'estrella Sadio Mané.

Anglaterra castiga el Senegal...

Anglaterra era favorita i el Senegal volia donar la sorpresa. I totes dues seleccions han sortit amb les seves armes d'inici. Jude Bellingham, Harry Kane, Phil Foden i Bukayo Saka han estat titulars amb la selecció europea, mentre Kalidou Koulibaly, Pathe Ciss, Ismaïla Sarr i Boulaye Dia han estat quatre dels escollits de la selecció africana.

Jordan Pickford Ismaïla Sarr Inglaterra Senegal / Foto: EFE
Jordan Pickford i Ismaïla Sarr durant l'Anglaterra-Senegal / Foto: EFE

Molta qualitat sobre la gespa i molta intensitat d'inici, com ha passat en tots els partits del Senegal. També molta igualtat, amb John Stones tenint la primera ocasió de cap al minut 21. Però ha estat la vigent campiona d'Àfrica la que ha generat més perill al principi. Un possible penal no assenyalat a favor del Senegal —encertat pel col·lectiu arbitral— ha acabat d'activar els futbolistes africans. I Sarr ha liderat els atacs, amb Dia posant a prova el porter anglès Jordan Pickford, actuant com un heroi sense capa.

Però si les genialitats de Sarr estaven tornant boja la defensa anglesa, qui realment ha fet un cop sobre la taula ha estat la selecció anglesa. Dos xuts a porteria i dos gols d'Anglaterra. La primera ocasió amb cert perill real ha acabat amb el gol de Jordan Henderson al minut 38, amb assistència de Bellingham. I just en l'última jugada de la primera part, nou contracop d'Anglaterra i gol de Harry Kane, el Bota d'Or de Rússia 2018 que per fi s'ha estrenat a Qatar 2022.

Jordan Henderson Jude Bellingham Inglaterra Senegal / Foto: EFE
Jordan Henderson i Jude Bellingham celebrant el primer gol d'Anglaterra / Foto: EFE

... i Bukayo Saka sentencia el partit

I encara que el Senegal ha fet canvis durant el descans, Anglaterra ja s'ha cregut que el seu lloc eren els quarts de final. Els anglesos han dominat i han sabut esquivar l'alta pressió dels africans. El domini anglès ha passat a ser encara més evident i han arribat més ocasions d'una Anglaterra superior.

I al minut 57, gol de la sentència del jove Saka, que ha aconseguit el seu tercer gol en aquest Mundial. A destacar el paper de Phil Foden, jugador del Manchester City, que ha fet l'assistència al futbolista de l'Arsenal i també ha intervingut providencialment en les jugades dels altres dos gols anglesos.

Bukayo Saka Inglaterra celebracion gol
Bukayo Saka celebrant el seu gol contra el Senegal / Foto: EFE

Sense més gols a l'Estadi Al Bayt de Khor i el Senegal s'ha acomiadat del Mundial de Qatar. I Anglaterra, que segueix demostrant que pot ser una de les grans favorites, s'enfrontarà a la totpoderosa França —i vigent campiona— als quarts de final.