El rumor amb què molts barcelonistes quedaven incrèduls ja és una realitat. El Manchester City ha llançat una ofensiva per a fitxar un descart del Barça. Corria l'estiu de l'any 2018 quan a les oficines de l'entitat blaugrana va sorgir el dubte de qui havia de ser el recanvi de Jordi Alba. Els candidats, Juan Miranda Marc Cucurella.

Luis Enrique Barça Juventus Camp Nou EFE
Luis Enrique, durant un partit entre el Barça i la Juventus / EFE

El Barça arrossega el mateix problema que fa 5 anys

Davant de la incògnita de si quedar-se amb el d'Alella o amb l'andalús, el Barça d'aleshores va creure convenient donar l'oportunitat a Miranda pel seu perfil més tècnic i refinat. Pel que fa a Cucurella, se li va buscar un destí en qualitat de cedit. En primer lloc, va jugar a l'Eibar, on va fer un gran paper essent un dels millors futbolistes dels armers en la seva permanència a primera divisió.

Va passar de jugar de lateral a exterior, en un 4-4-2 que li afavoria clarament, ja que el català sempre ha estat un futbolista amb molt de recorregut i una capacitat de desplegament físic incombustible. I després de fer-ho a Ipurúa, en 'Cucu' va jugar com a cedit al Getafe repetint aquesta posició més avançada i tornant a jugar un paper destacat sota les ordres de l'aleshores entrenador, José Bordalàs. A l'estiu de 2020, els azulones van exercir els drets de compra sobre el jugador i Marc Cucurella va esdevenir jugador del Getafe a canvi d'11,8 milions d'euros. Sigui com sigui, la seva aventura amb els madrilenys va acabar al darrer estiu, quan el Brighton & Holve Albion anglès va fitxar-lo a canvi de 18 milions d'euros. Mentrestant, el Barça arrossega el mateix problema que fa 5 anys. El club no és capaç de trobar un lateral suplent.

Marc Cucurella Europa Press
Marc Cucurella, durant un partit amb el Brighton / Europa Press

Cucurella, la gran inversió que planeja el Manchester City

Des que va fer les maletes de forma definitiva per abandonar la capital catalana, el valor de Marc Cucurella s'ha multiplicat. Segons el portal transfermarkt.es, el seu preu de mercat és de 28 milions d'euros, aproximadament un 35% superior al que tenia quan el Barça va decidir traspassar els seus drets federatius al Getafe.

Tot i això, segons va avançar Mundo Deportivo fa unes setmanes, Pep Guardiola té 53 milions d'euros preparats per abordar el seu fitxatge pel Manchester CitySens dubte, es tracta d'una quantitat notable tenint en compte que el futbolista en qüestió porta jugant a la Premier League només una temporada i tan sols té 23 anys. Tanmateix, Tottenham Chelsea també pretenen reclutar-lo per pal·liar les seves possibles baixes a la demarcació de lateral esquerre

Pep Guardiola serio Manchester City EFE
Pep Guardiola, rumiant durant un partit amb el Manchester City / EFE

Així doncs, el qui un dia va ser el descartat del Barça serà una de les inversions que el combinat citzen planeja per aquest estiu. El mateix Khaldoon Al-Mubarak, president del club, ja va avançar que a banda de la incorporació d'Erling Haaland, el Manchester City preparava més moviments de mercat.

 

Imatge principal: Pep Guardiola, celebrant un gol / EFE