Acceptaria 45 milions d'euros a canvi d'Ousmane Dembélé? Aquesta és la pregunta que haurà de resoldre Joan Laporta si els terminis amb l'extrem francès s'acaben complint en els pròxims mesos. Primer, és clar, Dembélé ha de tornar als terrenys de joc i rendir a un bon nivell, ja que l'extrem francès porta a la infermeria des del mes de juny passat, quan es va lesionar de gravetat en el partit de l'Eurocopa contra Hongria. Aquella lesió va canviar per complet la planificació esportiva blaugrana, ja que el francès havia de ser la font principal d'ingressos.

Renovació i traspàs?

Una vegada Dembélé torni als terrenys de joc, la direcció esportiva del FC Barcelona ja té al cap tancar la renovació del jugador, unes negociacions que ja estan avançades amb els seus representants, ja que l'extrem acaba contracte el pròxim 30 de juny i el Barça ja l'ha fet saber que per jugar amb regularitat ha de renovar, ja que la seva sortida a cost zero suposaria un cop dur per a la seva delicada economia.

Dembelé gol Barça Valladolid / EuropaPress

Dembélé, celebrant un gol contra el Valladolid / Europa Press

Amb el contracte renovat, el Barça haurà de decidir si continua comptant amb Dembélé per al futur o si, per contra, el declara transferible, aprofitant que el jugador segueix a l'agenda d'alguns clubs per desprendre's d'un jugador que al seu dia va suposar uneix enorme inversió que no ha donat els rèdits esperats.

45 milions per Dembélé

I és aquí on apareix de nou la figura del Manchester United, club que porta moltíssim temps després de Dembélé. El conjunt anglès ja va intentar fitxar-lo el mateix estiu que el va incorporar el Barça. Fa 2 temporades, Dembélé va tornar a estar a prop d'Old Trafford, quan el Manchester United i el Barça de Bartomeu van estar negociant fins a l'últim dia la cessió del jugador. I l'estiu passat, l'United va tornar a la càrrega, però l'operació es va trencar després de la greu lesió de Dembélé a l'Eurocopa. Des d'Anglaterra, de fet, asseguren que els red devils no s'han oblidat de Dembélé i que ja tenen reservats 45 milions d'euros per aconseguir els seus serveis.

Dembele Francia Hungria Eurocopa EFE

Dembélé es va lesionar en l'Hongria-França de l'Eurocopa / Europa Press

Per a benefici del Barça, a més, el Manchester United no és l'únic pretendent del Dembélé, ja que en les últimes setmanes ha crescut el rumor a Itàlia que la Juventus també té Dembélé al cap per liderar el canvi de projecte que necessita el conjunt bianconero.

Si tot va segons el previst i no es produeix cap altra lesió inesperada, Dembélé té tots els números de ser un dels grans traspassos del Barça del pròxim estiu, una operació que es va veure rota quan el jugador va haver d'abandonar el terreny de joc en l'Hongria-França de l'Eurocopa.

 

Imatge principal: Joan Laporta, president del FC Barcelona / EFE