El futbol és el que ha fet triomfar Andrés Iniesta, però la seva figura va molt més enllà de la pilota. L'exjugador del Barça i actual futbolista del Vissel Kobe, està encarant els últims anys de la seva carrera professional al Japó, on a banda de de fer esport i de marcar gols també incrementa els seus negocis.

Andrés Iniesta i Gerard Piqué, exemples de futbolistes amb negocis

Els futbolistes poden viure vint anys jugant en terrenys de joc, però quan s'acaba la carrera moltes vegades es queden sense res a fer. És per aquest motiu que avui dia els jugadors emprenen negocis pocs anys abans del seu comiat del món professional.

Un exemple d'aquests és Gerard Piqué, "creant el futur de l'esport i de l'entreteniment", com es defineix la seva empresa Kosmos, dirigir un torneig de tennis o de ser propietari d'un equip d'eSports. Però un altre exemple clar és Iniesta, que a banda del futbol, giren diversos satèl·lits dels negocis que impulsa.

iniesta vissel kobe @AFC

Andrés Iniesta celebrant un gol amb el Vissel Kobe / @AFC

Els negocis d'Andrés Iniesta

La revista Forbes va publicar fa uns mesos els 50 multimilionaris del món de l'esport, i entre ells només hi apareix un esportista espanyol: Andrés Iniesta. La llista, liderada per Conor McGregor, Leo Messi i Cristiano Ronaldo, habituals dels últims anys, no té gaires sorpreses.

Però és que Iniesta, l'únic espanyol entre els que més cobren, és segurament dels més veterans. Però el futbolista de Fuentealbilla s'ha assegurat el seu futur gràcies als negocis que té. Cobra 25,5 milions d'euros (30 milions de dòlars) per jugar a futbol i 3,5 milions d'euros (4 milions de dòlars) pels ingressos generats fora de la pràctica esportiva.

iniesta asics efe

Andrés Iniesta fent un acte promocional / EFE

Iniesta és la imatge de Rakuten, empresa propietària del seu equip. També és la figura que anuncia marques com Nissan i Sony. La seva marca de patrocini esportiva és Asics des que va aterrar al Japó, deixant Nike, que l'havia acompanyat durant la seva carrera esportiva al Barça.

A més, amb l'arribada al Japó també ha obert una nova via comercial per vendre els seus vins de la Bodega Iniesta. Però això no és tot, ja que Iniesta té la seva pròpia marca de sabates, Mikakus, juntament amb la seva dona, Anna Ortiz.

Forbes 2021: la llista d'esportistes que més cobren

  Esportista Esport Ingressos esportius Altres ingressos Total
1 Conor McGregor  Arts marcials 22 M$ 158 M$ 180 M$
2 Leo Messi  Futbol 97 M$ 33 M$ 130 M$
3 Cristiano Ronaldo  Futbol 70 M$ 50 M$ 120 M$
4 Dak Prescott  Futbol americà 97,5 M$ 10 M$ 107,5 M$
5 LeBron James  Bàsquet 31,5 M$ 65 M$ 96,5 M$
6 Neymar Jr  Futbol 76 M$ 19 M$ 95 M$
7 Roger Federer  Tennis 30 M$ 90 M$ 90 M$
8 Lewis Hamilton  Fórmula 1 70 M$ 12 M$ 82 M$
9 Tom Brady  Futbol americà 45 M$ 31 M$ 76 M$
10 Kevin Durant  Bàsquet 31 M$ 44 M$ 75 M$
48 Andrés Iniesta  Futbol 30 M$ 4 M$ 34 M$

 

Font: Forbes (els diners són en milions de dòlars)

 

Imatge principal: Andrés Iniesta després de renovar amb el Vissel Kobe / EFE