Arriba el final de l'aventura d'Andrés Iniesta al Japó. El futbolista manxec deixarà el Vissel Kobe "de mutu acord" després que ho hagi anunciat aquest mateix dijous en una emotiva roda de premsa. Tot i això, encara que Iniesta ja té 39 anys, es nega a retirar-se.

Iniesta s'acomiada del Vissel Kobe

Iniesta, que encara no tenia previst marxar del Vissel Kobe, ha assegurat que "les prioritats de l'entrenador són unes altres" i no estava disposat a seguir tenint poc protagonisme en el seu equip aquesta temporada. Una decisió meditada i que contradiu les idees que tenia l'exfutbolista del Barça, ja que "sempre ens havíem imaginat que em retiraria aquí, era el desig de tots".

Tot i això, no guarda rancúnia cap al Vissel Kobe ni cap a Hiroshi Mikitani, el propietari del club japonès i de Rakuten, que des del principi el van acollir de la millor manera. Iniesta ha reafirmat que "ha estat una de les millors decisions de la meva vida". I ha destacat l'èxit a la Copa de l'Emperador del 2019.

Però més enllà d'acabar la seva etapa al Vissel Kobe, Iniesta ha admès que no està disposat a retirar-se i que encara li queda algun temps jugant a futbol. "Vull seguir jugant, em sento amb la capacitat i la il·lusió de seguir-ho fent", ha afirmat. I també ha afegit que "m'agradaria intentar acabar la meva carrera com a futbolista jugant en un camp de futbol, i aquesta part ara està sent complicada".

Dubtes amb el futur d'Iniesta

D'aquesta manera Iniesta s'acomiada del Vissel Kobe, el seu club des del juliol del 2018. I ara haurà de buscar nous reptes. Tot i destacar que li agradaria tornar al Barça "en algun moment", creu que ara no toca i que aquesta idea encara està "lluny". I també ha reconegut que quan pengi les botes tornarà al Vissel Kobe però "en un altre àmbit", ja sigui com a membre de l'apartat tècnic o formatiu de jugadors.

Mentrestant, però, haurà de recuperar-se plenament de les últimes lesions i tornar a posar-se en forma per encarar, ara sí, el tram final de la seva carrera. Amb el Barça descartat, podria tornar a tenir una altra aventura exòtica, però potser també tornar a Espanya. I un possible destí és l'Albacete, que jugarà el play-off d'ascens a Primera Divisió i podria ser una manera de tancar el cercle i tornar a casa.

El seu comiat definitiu del Vissel Kobe serà el pròxim 6 de juny en un partit amistós que es jugarà contra el Barça. Iniesta s'acomiadarà del Japó al Japan National Stadium.