Luis Rubiales, president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), vol portar la Supercopa fora d'Espanya per segon any consecutiu. Després que l'estiu passat el torneig es celebrés a Tànger, ara el màxim mandatari del futbol espanyol vol dur-lo a l'Aràbia Saudita, una proposta que cada cop té més detractors. La setmana passada, la portaveu i ministra d'Educació del Govern espanyol, Isabel Celaá, va qüestionar la decisió de Rubiales, i ara ha estat Amnistia Internacional qui ha sol·licitat a la RFEF que replantegi la seva postura.

En declaracions a GOL, Carlos de las Heras, portaveu de la ONG a Espanya, ha demanat que es tingui en compte "la situació dels drets humans a l'Aràbia Saudita" i ha recordat que es tracta d'un país "on fins fa poc es restringia l'entrada de les dones en camps de futbol i en el qual encara existeix el sistema de tutela per part dels homes".

De las Heras, a més, també s'ha dirigit als clubs participants -el Barça, el Reial Madrid, l'Atlètic i el València- per recordar que el país "utilitza o s'aprofita dels esdeveniments esportius per ocultar la realitat, que viola els drets humans cada dia".