L'Almeria i el Leganés es jugaven aquest dissabte molt més que tres punts. Situats a la zona alta de la classificació, una victòria els permetia continuar somiant amb l'ascens directe a la Primera Divisió i, de passada, allunyar un rival directe. Poc imaginaven que el gran protagonista del duel anava a ser Gorka Sagués Oskoz, l'àrbitre designat per al VAR.

Al minut 15, Rubén Pérez, del Leganés, va veure groga per una entrada molt perillosa. Sagués Oskoz, però, va considerar que era vermella, per la qual cosa va avisar el col·legiat principal, que no va dubtar a canviar l'amonestació per l'expulsió. Ningú no sap si el que passaria després tindria a veure amb aquesta deicisió, una espècie de remordiment.

El VAR s'inventa un penal al minut 95 a favor del Leganés

Amb 10 i a mesura que s'apropava el final del partit, el Leganés dona per bo el 0-0, es tanca enrere i comença a perdre temps. De fet, en el minut 92 el seu porter és amonestat per allargar una sacada de porteria. Al final, la insistència de l'Almeria té premi i a minut 93 Morlanes marca l'1-0. S'havien donat 4 minuts d'afegit, per la qual cosa aquell gol sembla definitiu.

Almeria Leganés / UD Almeria

Sadiq, de l'Almeria, desesperat per les ocasions perdudes / UD Almeria

No va ser així, ni de bon tros. Al minut 95, el Leganés executa una sacada de banda a l'interior de l'àrea. Bustinza i Maras salten a buscar la pilota i es toquen a l'aire. L'àrbitre xiula falta de l'atacant. Segons després es porta la mà a l'orellera. Sagués Oskoz, l'encarregat del VAR, li diu que hi ha penal per un suposat cop de colze. A la imatge que es mostra per televisió no s'aprecia res, però López Toca, l'àrbitre principal, canvia la seva decisió i xiula penal. Ningú dona crèdit de què està succeint i les xarxes socials treuen fum. Al minut 100 Muñoz marca l'1-1. El Leganés s'emporta un punt i el goal average. Almeria està a punt de cremar.

El propietari i l'entrenador de l'Almeria carreguen contra els arbitratges

El primer a reaccionar és Turki Al-Alsheikh, el propietari de l'Almeria. "El que ha passat ha estat un desastre total per part dels àrbitres, increïble! Això és LaLiga! Hem perdut vuit punts pels errors arbitrals, quan s'aturarà aquesta situació?", piula Al-Alsheikh, que tot seguit demana que es publiqui la conversa que manté l'àrbitre principal amb el del VAR a l'hora de prendre l'escandalosa decisió. "Mostra'ns els àudios entre el VAR i l'àrbitre. Si no tens res a amagar, ensenya'ns els àudios, si us plau, RFEF".

turki Almeria

Seguidament és el torn de José Gomes, l'entrenador de l'Almeria, que també carrega amb duresa contra els arbitratges. "Estic enfadat amb el que li estan fent al meu club! Nosaltres mereixem respecte! La sacada de banda del penal ha estat al 95', quan n'havien afegit quatre! Ens han impedit d'una forma que no és correcta tenir els tres punts. He de parlar així. Estic calent. Això és el que està sentint tota la gent que sent l'Almeria. Jo soc la cara del meu equip i he de defensar-los", afirma en to molt elevat.

"L'àrbitre m'ha dit que Maras li ha donat un cop de colze. I en cap moment no es veu que hi hagi un cop de colze. Ningú no salta amb les mans juntes. El contrari ve a provocar aquest xoc. Estaria bé que es compartissin algun dia les converses entre els àrbitres".

Imatge principal: José Gomes, entrenador de l'Almeria, molt enfadat després del partit contra el Leganés / TV3