La nova direcció esportiva del Barça continua treballant a correcuita en la planificació de la plantilla de la pròxima temporada. L'objectiu no és fàcil, ja que s'ha de millorar l'equip gastant el mínim possible i, alhora, reduir la massa salarial, el gran mal de cap en aquests moments.

I una de les posicions que cal reforçar és la del lateral esquerre, ja que en aquests moments Ronald Koeman només disposa de Jordi Alba, que als seus 32 anys necessita un substitut de garanties per poder descansar. Amb Júnior Firpo a la rampa de sortida i amb l'opció del Barça B, Alejandro Balde, encara una mica verd per a la Primera Divisió, el Barça pentina el mercat a la recerca d'un lateral esquerre, i el nom que més convenç és el d'Alfonso Pedraza.

Assentat al Vila-real després de diverses cessions

Nascut a San Sebastián de los Ballesteros (Còrdova) fa 24 anys, Pedraza va arribar al Vila-real el 2014, per reforçar el seu equip juvenil. Malgrat el seu bon rendiment, el lateral no ho va tenir gens fàcil, per la qual cosa va encadenar diverses cessions, al Lugo, al Leeds i a l'Alabès, fins a aconseguir, la temporada 2018/19, fer-se un lloc a l'equip groguet. La temporada passada se'n va tornar a anar cedit, al Betis, per tornar l'estiu passat i guanyar-se, per fi, un lloc a l'onze titular del Vila-real, de la mà d'Unai Emery.

El seu gran rendiment l'ha situat a l'agenda de diversos clubs i el Vila-real, malgrat comptar amb el jugador, no es tancaria en banda a l'hora de negociar un traspàs, que podria concretar-se per uns 15 milions d'euros.

Alfonso Pedraza Vila-real Europa Press

Alfonso Pedraza, al partit de Lliga contra la Reial Societat / Europa Press

Gayà i Alaba, les altres opcions

L'altre gran nom a la carpeta de futuribles per al lateral esquerre és el de Gayà, el capità del València, que amb 25 anys hauria decidit canviar d'aires. Com en el cas de Pedraza, l'operació s'acostaria als 15 milions d'euros, Malgrat la seva edat, Gayà suma ja 8 temporades al primer equip del València.

I el pla C és David Alaba, que malgrat jugar últimament com a central, va iniciar la seva carrera futbolística com a lateral. L'austríac, que acaba contracte amb el Bayern, arribaria gratis i reforçaria també la posició de central esquerre, encara que per contra exigeix una fitxa molt més alta que les que percebrien Pedraza o Gayà.

 

Imatge principal: Alfonso Pedraza, del Vila-real, en un partit d'aquesta temporada / Europa Press