No és fàcil ser el germà petit d'un pilot que ha guanyat vuit títols mundials. Les comparacions són odioses, però Àlex Márquez ha fet història aquest diumenge al Gran Premi de Malàisia en proclamar-se campió de Moto2 amb 23 anys.

Segon títol mundial d'Àlex Márquez

El de Cervera no ha desaprofitat l'oportunitat de sortir des de la primera posició i ha tombat els seus màxims perseguidors com són Luthi, Binder i Navarro. Márquez va aconseguir amb contundència la pole position a la sessió classificatòria i aquest diumenge ha quedat segon, posició que li ha valgut el títol.

D'aquesta manera, Àlex Márquez es converteix en el primer pilot que guanya Moto3 (125cc anteriorment) i Moto2. Per exemple, el seu germà Marc es va coronar a 125cc, però no a Moto3, que és el nou format. Una altra de les fites és que l'Àlex i el Marc són els únics germans que són campions del món en el motociclisme.

Sepang ha estat la segona ocasió d'Àlex Márquez de proclamar-se campió aquesta temporada. No va poder ser el passat cap de setmana a Austràlia, però el català ho volia tancar abans de l'última cursa del Mundial que tindrà lloc a València.

No és el primer guardó del petit dels Márquez i és que el 2014 es va coronar a Moto3. Felicitat immensa del català i la seva família i amb un horitzó molt clar: fer el salt a MotoGP i competir contra el seu germà gran.