El pànic s'ha instal·lat a la plantilla de la selecció espanyola de bàsquet, i no és per a menys.

Ensurt a la selecció espanyola de bàsquet

I és que després de la convincent victòria d'Espanya davant de l'Argentina en el seu segon partit dels Jocs Olímpics Tòquio 2020, el que li va donar la classificació matemàtica per als quarts de final, la Federació Espanyola de Bàsquet ha comunicat que Marc Gasol, Usman Garuba i Alberto Abalde estan semiaïllats en habitacions individuals després de confirmar-se el positiu de Covid-19 d'un contacte proper.

Marc Gasol seleccion espanola Espana EFE

Marc Gasol, en una acció del partit contra Argentina / EFE

El contacte es va produir el passat 21 de juliol, en el vol que va traslladar a la selecció espanyola des de Las Vegas, on el combinat d'Scariolo va jugar un amistós contra els Estats Units, a Tòquio, per concentrar-se ja a la Vila Olímpica. El positiu amb què van tenir contacte va ser un altre passatger de l'avió, que no formava part de l'equip ni de l'expedició de la Federació.

Poden entrenar i competir

El fet que hagin passat ja 9 dies des del contacte i que cap dels 3 no hagi donat positiu ha provocat que l'organització dels Jocs Olímpics els permeti estar semiaïllats, el que els obliga a romandre en habitacions individuals però els permet entrenar-se i competir.

Marc Gasol, Garuba i Abalde, doncs, han de romandre en habitacions individuals durant tot el temps excepte per als entrenaments i els partits, i han de traslladar-se en un vehicle diferent del de la resta de l'expedició. Almenys, doncs, Scariolo hi pot comptar per preparar els partits, ja que un aïllament total hauria suposat un cop duríssim.

Ricky Rubio seleccion espanola Espana Argentina EFE

Ricky Rubio està rendint a un nivell espectacular / EFE

Diumenge, contra l'Eslovènia de Doncic

Els 3 implicats hauran de seguir la mateixa pauta fins al dia 4, dimecres vinent, moment en què es compleixen els 15 dies des del contacte. Abans, diumenge, Espanya jugarà el seu últim partit de la fase de grups contra Eslovènia

Des de la Federació Espanyola de Bàsquet s'espera que tot acabi en un ensurt, ja que en el cas que algun dels 3 donés positiu es produiria una situació molt compromesa que podria acabar amb la selecció espanyola fora de Tòquio.

Doncic i Deck JOCS OLÍMPICS EFE

Doncic està firmant uns Jiegos Olímpicos impressionants / EFE

Espanya, ja classificada per als quarts de final, ha de fer tot el possible per superar la totpoderosa Eslovènia de Doncic i, d'aquesta manera, assegurar-se un camí més senzill per arribar a la final.

 

Imatge principal: els germans Gasol, després de la victòria d'Espanya contra Argentina / EFE