La Marató de Barcelona ja té guanyador. Alemu Bekele ha guanyat la 41a edició de la cursa i, a més, ha aconseguit el rècord de la prova. L'atleta nascut a Etiopía però que competeix per Bahrein ha creuat la meta en 2 hores, 6 minuts i 4 segons; superant així el registre que el 2010 va establir el kenyà Jakson Kotut (2:07:30).

La segona posició ha estat per l'etíop Abebe Negewo ( 2:06:49) i la tercera pel kenyà Anthony Maritim (2:06:54).

En categoria femenina, la primera posició ha estat per l'etíop Kuftu Tahir, que també ha registrat el millor temps de la prova després de completar el recorregut en 2 hores, 24 minuts i 44 segons.

La segona i la tercera posició han estat per les kenyanes Josephine Chepkoech (2:25:20) i Joy Kemuma (2:25:35).

La 41a edició de la Zurich Marató de Barcelona ha comptat amb la presència de 17.465 atletes, un 2% més d'inscrits que l'any passat. Un 20% dels participants han estat dones, fet que representa un dels percentatges més alts de les grans maratons que se celebren a Espanya.