La jornada més taquicàrdica del Mundial de Qatar s'ha viscut en el Grup E. Després de molts alts i baixos, Alemanya ha aconseguit guanyar el seu partit contra Costa Rica (2-4) i, de retruc, ha salvat una Espanya que ha perdut contra el Japó i que, durant uns minuts, estava eliminada de la Copa del Món.

Alemanya semblava encaminar-se a la golejada

Els alemanys encaraven la jornada decisiva com a últims del grup, amb només un punt, mentre Costa Rica en tenia tres i Japó i Espanya quatre. Això feia que la Mannschaft no només hagués de guanyar els centreamericans, sinó que havien d'esperar que Espanya fes els deures contra els asiàtics o, en cas d'empat, tenir un average més gran que els japonesos. Així doncs, la consigna era clara: intentar marcar el primer com abans millor per desencallar el partit.

Serge Gnabry Thomas Müller Costa Rica Alemania Mundial Qatar
Serge Gnabry ha marcat el primer gol dels alemanys / Foto. EFE

Des del xiulet inicial de la francesa Stéphanie Frappart, que s'ha convertit en la primera dona en dirigir un partit del Mundial masculí de la història, els alemanys han començat a atacar. I la insistència ha obert la llauna al minut 10, amb un cop de cap de Serge Gnabry que ha superat Keylor Navas. El porter del PSG ha seguit tenint moltíssima feina després d'encaixar el gol, mentre a l'altre partit Espanya s'avançava. El guió de tota la primera part ha estat el mateix, amb els davanters alemanys xutant, i entre Keylor i el desencert evitant el segon.

El partit es descontrola al segon temps

I, al segon temps, la bogeria absoluta. Primer, perquè Japó ha capgirat el marcador en pocs minuts, i quan Alemanya semblava mirar més a l'altre marcador que al seu, Costa Rica ha empatat mitjançant Yeltsin Tejeda. El guió del partit, i del grup, havia canviat del tot, i si Costa Rica aconseguia una remuntada èpica i el Japó resistia i guanyava, haurien passat totes dues i les eliminades haurien estat Espanya i Alemanya. Un gir de pel·lícula i inesperat per a tots, però que a menys de mitja hora pel final, només estava a un gol dels centreamericans de produir-se.

Costa Rica Alemania Mundial Qatar 2022 - EFE
Costa Rica ha cregut en la classificació després de posar-se 2-1 / Foto: EFE

Les cares dels alemanys eren tot un poema, amb un adolescent com Musiala liderant les ofensives teutones. El talent del Bayern ha topat amb la fusta, i també ho ha fet Antonio Rüdiger. Els atacs no cessaven, i Costa Rica defensava amb ungles i dents les opcions de tenir la seva oportunitat de fer explotar el Mundial. I el futbol, moltes vegades, és tan imprevisible, que passen coses molt boges. I en una falta lateral, Juan Pablo Vargas ha estat el més llest i ha aprofitat la indecisió dels alemanys per marcar el 2-1 que deixava Espanya eliminada del Mundial a només vint minuts del final del partit.

Espanya respira gràcies a Kai Havertz

Tothom tenia ulls als dos camps, i les cames tremolaven més que mai. Espanya necessitava empatar el seu partit o confiar que una Alemanya pràcticament morta podria no perdre. I, per sort dels cardiòlegs espanyols, els alemanys han acabat marcant el gol de l'empat, obra de Kai Havertz. Però, amb tot, Espanya seguia a només un gol de caure eliminada. L'heroi de La Roja no ha estat Ferran Torres, Marco Asensio o Pedri, sinó que han hagut de necessitar que Kai Havertz marqués el 2-3 per poder respirar després d'haver-se complicat moltíssim la vida.

Alemanya ha remuntat, però queda eliminada a la fase de grups / Foto: EFE

Espanya estava virtualment classificada, però Alemanya encara tenia unes mínimes opcions de passar. Per a fer-ho, havien de guanyar per més d'un gol i esperar que Espanya empatés. Füllkrug ha aconseguit el 2-4 amb suspens, després de la revisió del VAR. I tota Alemanya ha passat a mirar el partit d'Espanya i animant a La Roja. Però Espanya ha acabat perdent i Alemanya, per segona vegada en la seva història, eliminada en la fase de grups.