Exhibició de força i condició física d'Alejandro Valverde. El ciclista del Movistar ha guanyat aquest divendres la cinquena etapa de la Volta Ciclista a Catalunya, amb final al port de categoria especial de Lo Port (Tarragona), on ha rellevat el nord-americà Tejay Van Garderen com a líder de la cursa. És la segona victòria de Valverde després de la que va aconseguir en la tercera jornada de la prova, quan es va imposar per cames a La Molina.

En la cinquena etapa, de 182 quilòmetres i final en alt, el murcià ha atacat 900 metres de meta i ha creuat primer, aconseguint un avantatge de 13 segons respecte a Alberto Contador (Trek) i Chris Froome (Sky), segon i tercer, respectivament.

El nord-americà Tejay Van Garderen (BMC) ha cedit prop de dos minuts respecte el vencedor i ha perdut el lideratge de la ronda catalana. Així, a dues etapes per al final de la Volta, Valverde gaudeix d'un avantatge de 21 i 47 segons, respectivament, amb Froome i Contador, els seus més immediats perseguidors.

Etapa 5: Valls-Lo Port (182 km)