Revés inesperat per a la selecció espanyola de Luis Enrique per la baixa d'última hora de José Luis Gayà. El lateral valencià es va lesionar durant un dels primers entrenaments de la concentració de La Roja i després de proves i un llarg debat intern al cos tècnic s'ha decidit que caigués de la llista de 26 futbolistes espanyols que estaran al Mundial de Qatar 2022. Amb la baixa del capità del València s'ha obert una plaça més que ocuparà Alejandro Balde, futbolista del Barça.

Luis Enrique no ha volgut arriscar ni esperar Gayà

No ha estat una decisió gens fàcil per a Luis Enrique, ja que hi havia motius per justificar qualsevol decisió que prengués. Cert és que els problemes físics de Gayà suposaven un contratemps important en la preparació del Mundial, però segons les últimes informacions, el temps de baixa per l'esquinç lleu que ha patit al turmell era de 7 a 10 dies. Això li obligava a perdre's l'amistós contra Jordània, en el que van jugar tant el central Laporte com Jordi Alba en aquesta posició, a més del debut contra Costa Rica de dimecres vinent dia 23.

José Luis Gayà selecció espanyola / Foto: Europa Press
José Luis Gayà, en un partit amb la selecció espanyola / Foto: Europa Press

Però, pel que sembla, Gayà ja havia deixat de coixejar i segons les seves sensacions, creia que podria estar disponible per al segon partit, contra Alemanya, l'encontre més exigent de la fase de grups que tancaran contra el Japó. No obstant això, també hi havia raons que han fet decantar la balança cap a la decisió que ha acabat prenent el seleccionador: prescindir d'ell i convocar Balde. Sabent que no podia estar en el debut, aquest partit l'hauria d'haver jugat Jordi Alba sí o sí, l'altra alternativa en aquesta posició.

Balde arriba rodat de la concentració de la sub21

Però si el futbolista del Barça tingués alguna lesió o expulsió en el partit inaugural i no pogués estar present contra Alemanya en un partit més que decisiu, seria massa risc haver d'utilitzar un Gayà que, probablement, no arribaria al 100%. "Com bé va explicar Luis Enrique després de la victòria a Jordània, la lesió de Gayá ha estat la pitjor notícia des que va començar la concentració. El cos tècnic entén que necessita els 26 jugadors en plenitud per afrontar el repte del Mundial, tan exigent com il·lusionant", explica el comunicat de la RFEF. Per aquests motius Luis Enrique ha decidit que el millor era treure'l de la llista i incloure un jugador que estigués bé físicament i pogués ajudar des del primer partit, i l'elegit ha estat Alejandro Balde. El lateral barcelonista arriba a Qatar en plena forma després d'un grandíssim inici de temporada amb el Barça, però també ofereix diversos dubtes.

Alejandro Balde partit Reial Societat Barca Reale Arena segona jornada Lliga Santander / Foto: Europa Press
Alejandro Balde ha estat la gran sensació en el primer tram de temporada del Barça / Foto: Europa Press

La primera és que no ha debutat encara amb la selecció absoluta, i no coneix la gran majoria dels seus companys ni al cos tècnic. A més, que el seu debut sigui en un Mundial suposa una pressió afegida que no han tingut els seus companys joves, que amb més o menys partits, ja coneixen la dinàmica de la selecció. El més positiu és que Balde estava concentrat amb la selecció sub21 i arribarà perfectament rodat. Ja ha demostrat al Barça que no li afecta la pressió ni els canvis sobtats, havent hagut d'actuar també com a lateral dret. La decisió és polèmica i controvertida, però no té volta de fulla. Gayá está fora; i Balde, dins.