Alberto Ginés ha entrat aquest dijous en la història dels Jocs Olímpics en aconseguir la medalla d'or en escalada esportiva, en la qual era la primera final d'aquest esport en uns Jocs Olímpics.

Ginés s'ha imposat amb un total de 28 punts, per davant del nord-americà Nathaniel Coleman, plata (30 punts), i de l'austríac Jakob Schubert (35), bronze, en una prova on comptava la menor puntuació final i que s'ha celebrat al Parc d'Esports Urbans d'Aomi.

Al cel de Tòquio

El de Càceres ha estat el millor entre els vuit finalistes en velocitat, búlder i dificultat, les tres disciplines combinades que componen aquest esport que a Tòquio s'ha estrenat com a olímpic i que ha deixat molt bones sensacions per la seva enorme espectacularitat.

Ginés havia acabat en la primera posició en velocitat, en completar el seu ascens en 6,42 segons en el seu últim emparellament davant del japonès Tomoa Narasaki, però ha patit en búlder, prova en la qual no ha pogut completar cap de les tres vies plantejades sobre el mur del Parc d'Aomi, el que l'ha relegat a la quarta posició.

Una última prova estel·lar

Tot quedava pendent per a la tercera i última prova, la de lead, o dificultat, la gran especialitat d'Alberto Ginés. En aquesta última prova, els escaladors intenten arribar el més alt possible en una paret que mesura més de 15 metres d'altura en 6 minuts. L'escalador de Càceres, format al CAR de Sant Cugat, ha aconseguit ascendir fins a la presa número 38, situant-se en la primera posició.

De la resta de participants, l'únic que ha aconseguit completar tot el recorregut ha estat l'austríac Jakob Schubert, la qual cosa li ha valgut per ser bronze. L'or estava reservat ja per a Alberto Ginés, que amb només 18 anys ja és campió olímpic. Ha nascut una nova estrella en un nou esport olímpic.

 

Imatge principal: Alberto Ginés, després de proclamar-se campió olímpic en escalada esportiva / EFE