El Barça ha golejat l'Alabès en un partit en què no hi havia res en joc per posar punt i final a la Lliga Santander. Leo Messi, Luis Suárez, Ansu Fati i Semedo, els golejadors de la tarda, han tret l'orgull ferit del subcampió (0-5).

L'orgull ferit

I és que tot i obrir la jornada perquè era el partit més intranscendent del dia, que jugués un equip ple de suplents, amb Neto com a titular i el central del B Ronald Araujo, l'equip ha fet l'últim esprint per acabar la Lliga amb un últim somriure. Quique Setién ha apostat per un equip de garanties tot i les absències i les rotacions.

riqui puig edgar alabes barca EFE

Riqui Puig disputant una pilota

S'ha notat que la combinació entre l'experiència dels veterans i les ganes dels joves ha estat clau per encarar l'última tarda de sol de la Lliga. I els blaugrana han demostrat l'objectiu de la victòria des de l'inici: dos travessers i un pal en només 16 minuts.

I després dels avisos han arribat els gols. Ansu Fati, amb assistència de Messi; Messi, amb assistència de Riqui Puig; i Luis Suárez, amb assistència de Jordi Alba han fet els tres gols del Barça que han sentenciat el partit abans del descans. Tot i no jugar-se res, el Barça ha tret l'orgull.

messi ansu fati alabes barca @fcbarcelona cat

Celebració d'un gol entre Leo Messi i Ansu Fati

La lluita pel Pitxitxi

Però més que mèrit del Barça, que no ha fet un partit extremadament rodó, ha estat per demèrit d'un Alabès apàtic i poc intens. I s'han encès les alarmes quan Lenglet s'ha lesionat a l'inici de la segona meitat i Setién ha mirat la banqueta i no hi ha trobat a més centrals. Dels tres jugadors de camp i els dos porters que estaven a la banqueta, Semedo ha hagut de sortir i Arturo Vidal fer de central.

Però aquest canvi no ha variat la dinàmica d'un partit que ha tingut trams de desgana absoluta dels dos conjunts. L'Alabès no ha sabut aprofitar les ocasions clares de gol, ni Neto ha hagut de salvar el Barça de cap acció compromesa.

gol luis suarez alabes barca EFE

Luis Suárez rematant davant de Roberto

Semedo, quan encara no portava ni deu minuts sobre el terreny de joc, ha fet el quart gol blaugrana. Una vegada més, amb assistència d'un reivindicatiu Riqui Puig. I Messi ha fet el seu doblet, amb regust de Pitxitxi, després d'accelerar el ritme del duel al minut 75, quan el partit estava més apagat.

Amb tot dat i beneït, i amb Messi sumant dos gols més per la seva particular lluita per ser el màxim golejador del Lliga, tant Barça com Alabès han posat punt i final a la Lliga. Els blaugrana, amb més pena que glòria, tanquen la competició amb 82 punts i com a segons classificats. I també podria ser l'últim partit dirigit per Quique Setién. Veurem a principis d'agost com es presenta la fase final de la Champions League.