Per Sant Jordi el Barça no ha regalat ni un llibre ni una rosa, sinó que el regal ha estat acaronar la Lliga. Victòria blaugrana al camp de l'Alabès gràcies a la persistència i als gols de Carles Aleñá i de Luis Suárez (0-2). I sense fallar en el penúltim pas abans de proclamar-se campions.

Pilota sense eficàcia

Jugar al futbol és tenir la pilota, com el Barça ha demostrat a Mendizorrotza, però també és marcar gols. I aquest últim aspecte ha costat molt de trobar perquè amb Leo Messi a la banqueta es complica molt més. Dembélé i Coutinho han compartit titularitat, però han descansat Lenglet, Jordi Alba, Arthur i Rakitic, que ni ha viatjat.

El Barça, amb rotacions però sense desentonar, ha estat reconeixible a Vitòria però no productiu. Havia passat en altres partits sense el '10' que els blaugrana deixaven d'entendre quin és el seu ADN. I ni amb Arturo Vidal s'ha acabat de perdre aquesta sensació.

Arturo Vidal Alabès Barça EFE

El Barça ha dominat de manera exagerada: 81% de possessió a la primera meitat. Però tot i el control, cap gol. Luis Suárez i Sergi Roberto han perdonat a l'inici del partit, però de la bona manera que ha començat el conjunt culer, mica en mica l'amenaça s'ha anat diluint.

Sense Messi ja se sap guanyar

Sense recursos ofensius perquè Dembélé i Coutinho s'ofuscaven en els últims metres i Luis Suárez que no tenia un soci que veiés les seves desmarcades. I al darrere, el futbol no passava pels peus de Busquets, l'únic migcampista que coneix a la perfecció què necessita el Barça.

I amb Messi ja escalfant a la banda, l'equip ha reaccionat. Les curses de l'argentí fora del terreny de joc han estat com un antídot. I el Barça ha canviat el partit. Sergio Roberto ha vist que la seva diagonal de dreta a esquerra podria ser productiva, però que ho seria encara més la seva assistència rasa que ha deixat passar Suárez i Aleñá ha caçat al punt de penal. Control i gol.

Carles Aleñá gol Alabès Barça EFE

El Barça ha sabut fer el primer cop del partit al minut 54, i sis minuts després ha sentenciat. D'un gol anul·lat a Umtiti per fora de joc, el VAR ha acabat avisant l'àrbitre d'unes mans dins l'àrea. I ha estat penal. Luis Suárez no ha fallat just abans de l'entrada al camp de Messi.

I ja amb el '10' sobre la gespa de Mendizorrotza, el partit s'ha tranquil·litzat. Pausant el joc, accelerant quan feia falta i pensant en una Lliga que ja és a tocar. La victòria blaugrana contra l'Alabès obliga l'Atlètic de Madrid a no perdre ni demà ni dissabte si no vol veure com el Barça canta victòria abans de jugar dissabte al Camp Nou contra el Llevant.