Al món del futbol, és normal que hi hagi clubs enemistats o, directament, enfrontats. Les rivalitats més calentes solen ser entre equips geogràficament propers, les rivalitats dels quals es remunten a moltíssims anys enrere. Però si alguna cosa provoca el futbol modern és que les rivalitats ja no es mesurin per temes geogràfics, perquè la globalització de l'esport fa que sigui habitual que equips de diferents països puguin generar animadversió.

La relació entre Bayern i Barça, més tensa que mai

En els últims anys, per exemple, Reial Madrid i PSG s'han creuat en diverses ocasions, tant a la gespa com als despatxos, i això ha generat una relació tensa entre ambdues entitats. No obstant això, encara que les declaracions creuades d'un i un altre bàndol han estat habituals, sobretot després del cas Mbappé, cap d'elles no ha estat tan greu com la que s'ha filtrat, que arriba des del Bayern de Munic i va en direcció a Barcelona.

Robert Lewandowski Bayern EFE
Robert Lewandowski no vol tornar a jugar amb el Bayern / Foto: EFE

Les relacions entre bavaresos i catalans no estan en el seu millor moment, ja que els blaugrana estan intentant treure Robert Lewandowski d'Alemanya mentre que el Bayern no ho està posant gens fàcil. Encara que ja s'han assegut a negociar, una cosa que fins i tot van arribar a dir que no farien, les seves exigències són altes, i concretes. Una d'elles és que volen que el traspàs sigui pagat sense terminis. El motiu l'ha explicat el periodista Raphael Honigstein, col·laborador de diferents mitjans de comunicació com Spiegel o The Athletic, que en una de les seves intervencions en The Totally Football Show va deixar anar la bomba.

"El Bayern de Munic li ha dit al Barcelona que no vol quotes en cap acord per Robert Lewandowski i que vol tots els diners per avançat i en efectiu perquè el Bayern creu que el Barça no existirà dins d'un o dos anys", va etzibar el periodista. Gens sorprenent, si fem cas a les declaracions d'Uli Hoeness, president d'honor del club, que sempre que té l'oportunitat aprofita per atacar els culers.

Uli Hoeness Bayern Munich Europa Press
Uli Hoeness, president d'honor del Bayern de Munic / Foto: Europa Press

Uli Hoeness, el més crític amb els blaugrana

"El Barça vol contractar Lewandowski quan tenia un deute de 1.300 milions d'euros fa sis mesos. A Alemanya serien en fallida des de fa molt temps", va arribar a dir Hoeness. Unes declaracions que, com és lògic, no han d'haver agradat el més mínim al Camp Nou, amb un Joan Laporta que continua treballant per tornar el Barça en la terna dels equips més competitius d'Europa.

Per a això, una dels moviments clau seria el fitxatge del davanter del Bayern. Xavi Hernández considera que, a més de Pierre-Emerick Aubameyang, que va rendir bé en la segona meitat de la temporada, fa falta un davanter més golejador i rematador, i encara que Lewandowski sigui veterà, mai no ha patit lesions excessivament greus, i es cuida per poder allargar la seva carrera el màxim possible. El Bayern vol retenir-lo fins a 2023, quan acaba el seu contracte, i està embrutant les negociacions tot el que pot, i declaracions com aquesta són només una mostra més.

 

Imatge principal: Joan Laporta, president del FC Barcelona, al telèfon / Foto: EFE